UA-49499200-1

Ή όλοι ή κανείς

20.5.2015_Ή όλοι ή κανείς_1

Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Μπάτρη έχει τον τίτλο «Ή όλοι ή κανείς» και είναι η ιστορία πέντε ζευγαριών με φόντο την αυτοθυσία.

Το βιβλίο

Πέντε άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα της θυσίας του ενός για χάρη του άλλου: ένας έλληνας κυνηγός και η κόρη του που μόλις έχει γεννήσει, μια αλβανίδα αγρότισσα και ο άντρας που ερωτεύτηκε, ένας αρμένιος παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και ένας υποψήφιος αυτόχειρας, πέντε πάμφτωχες πακιστανές μεγαλοκοπέλες κι η προίκα που δώσανε στη μικρότερη για να παντρευτεί, ένας γερμανός καπετάνιος και η χαροκαμένη μάνα ενός ναύτη.

20.5.2015_Ή όλοι ή κανείςΠέντε ζευγάρια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους παλεύουν να δώσουν απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα –συχνά ζωής και θανάτου– και επωμίζονται το ανάλογο τίμημα.

Ο πρώτος χαρακτήρας σε κάθε ζεύγος είναι εμπνευσμένος από υπαρκτό πρόσωπο και κουβαλάει το βάρος της διήγησης. Ο δεύτερος αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας. Ο μεταξύ τους «διάλογος» θα φωτίσει τις πράξεις των αφανών ή παραγνωρισμένων ηρώων, σε ποικίλες εποχές και κοινωνίες. Με άλλα λόγια θα φωτίσει τη θυσία καθημερινών ανθρώπων, τόσο όμοιων και ταυτόχρονα τόσο αλλιώτικων από εμάς.

H συγγραφέας

Η Δέσποινα Μπάτρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία. Η συλλογή διηγημάτων Ή όλοι ή κανείς είναι το πρώτο της βιβλίο.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

 

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76