UA-49499200-1

Ή όλοι ή κανείς

20.5.2015_Ή όλοι ή κανείς_1

Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Μπάτρη έχει τον τίτλο «Ή όλοι ή κανείς» και είναι η ιστορία πέντε ζευγαριών με φόντο την αυτοθυσία.

Το βιβλίο

Πέντε άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα της θυσίας του ενός για χάρη του άλλου: ένας έλληνας κυνηγός και η κόρη του που μόλις έχει γεννήσει, μια αλβανίδα αγρότισσα και ο άντρας που ερωτεύτηκε, ένας αρμένιος παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και ένας υποψήφιος αυτόχειρας, πέντε πάμφτωχες πακιστανές μεγαλοκοπέλες κι η προίκα που δώσανε στη μικρότερη για να παντρευτεί, ένας γερμανός καπετάνιος και η χαροκαμένη μάνα ενός ναύτη.

20.5.2015_Ή όλοι ή κανείςΠέντε ζευγάρια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους παλεύουν να δώσουν απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα –συχνά ζωής και θανάτου– και επωμίζονται το ανάλογο τίμημα.

Ο πρώτος χαρακτήρας σε κάθε ζεύγος είναι εμπνευσμένος από υπαρκτό πρόσωπο και κουβαλάει το βάρος της διήγησης. Ο δεύτερος αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας. Ο μεταξύ τους «διάλογος» θα φωτίσει τις πράξεις των αφανών ή παραγνωρισμένων ηρώων, σε ποικίλες εποχές και κοινωνίες. Με άλλα λόγια θα φωτίσει τη θυσία καθημερινών ανθρώπων, τόσο όμοιων και ταυτόχρονα τόσο αλλιώτικων από εμάς.

H συγγραφέας

Η Δέσποινα Μπάτρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία. Η συλλογή διηγημάτων Ή όλοι ή κανείς είναι το πρώτο της βιβλίο.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

 

 

Check Also

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά* – Leonardo Padura

Κούβα, 1977. Ο Ιβάν παλεύει να βγάλει τα προς το ζην και όποτε βρίσκει ευκαιρία …

G-EZ117CQG76