UA-49499200-1

Έρχεται το 3ο Monemvasia Run Challenge

Το Αθλητικό – Πολιτιστικό Σωματείο «Καστροπολίτες Μονεμβασίας» σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και τους «Συνοδοιπόρους Μονεμβασίας», διοργανώνουν, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου2022, τον 3ο αγώνα δρόμου με την ονομασία «Monemvasia Run Challenge 2022» απόστασης 10 χλμ., καθώς και παράλληλους αγώνες δρόμου 5 χλμ. και 1.5 χλμ.

Η εκκίνηση των αγώνων των 10 και 5 χλμ. θα δοθεί από την Πύλη του Κάστρου Μονεμβασίας με τερματισμό την Πλάκα (αρχή γέφυρας). Για τον δρόμο 10χλμ. η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00 π.μ., για τον δρόμο των 5 χλμ. η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:05 π.μ. Η εκκίνηση του δρόμου των 1500m θα δοθεί στις 10:30 π.μ. από την πλατεία της Μονεμβασίας.

Διαδρομή
Ο αγώνας των 10 χλμ. διεξάγεται σε μια όμορφη παραθαλάσσια διαδρομή με πολύ μικρές υψομετρικές κλίσεις. Για τις διαδρομές των αγώνων πατήστε ΕΔΩ.
(Εμφανίζονται και οι 3 διαδρομές. Μπορείτε να ανοιγοκλείνετε τα checkboxes στην αριστερή στήλη για να δείτε τη διαδρομή που σας ενδιαφέρει).

Δηλώσεις Συμμετοχής
Στον αγώνα θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα: https://monemvasiarun.gr.
(Ο σύνδεσμος για τη φόρμα εγγραφής βρίσκεται αμέσως μετά το κείμενο της προκήρυξης). Οι εγγραφές στον αγώνα θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά και αποκλειστικά μέσω της παραπάνω ψηφιακής πλατφόρμας.

Κόστος συμμετοχής
Η συμμετοχή στο φετινό Monemvasia Run Challenge είναι δωρεάν για τους ανήλικους δρομείς. Για τους ενήλικες το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα δέκα (10) ευρώ κατ’ άτομο.

Λειτουργία Γραμματείας Αγώνα
Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει από τη Γραμματεία του αγώνα η οποία θα λειτουργεί στην πλατεία της Μονεμβασίας. Οι ώρες λειτουργίας της Γραμματείας θα είναι οι εξής: Παρασκευή 14/10 17:00-19:00, Σάββατο 15/10 09:00-13:00 και 18:00-21:00 και την Κυριακή 16/10 07:00-08:30.

Σταθμοί υποστήριξης
Στον δρόμο των 10 χλμ. θα υπάρχουν 3 σταθμοί υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό (στα 3.0, 5.5, 8.0 χλμ.). Στο 5.5 χλμ. θα χορηγείται και ισοτονικό ποτό.

Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη
Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 3 διαδρομές θα φροντίσει η Αστυνομία Μονεμβασίας, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων, αλλά και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από ομάδα εθελοντών ιατρών και διασωστών. Κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα.

Βραβεύσεις
Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρείς πρώτους άνδρες και στις τρείς πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης για τους δρόμους των 10 και 5 χλμ. Στους συμμετέχοντες στον δρόμο των 1500 μ θα κληρωθούν δύο (2) δώρα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν για τη συμμετοχή τους στα αγωνίσματα αναμνηστικό μετάλλιο και αγωνιστικό μπλουζάκι.

Βεβαίωση Ικανότητας
Στο αγώνισμα των 10 χλμ. δύνανται να συμμετάσχουν δρομείς, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας τους. Στον δρόμο των 5χλμ, καλούνται να πάρουν μέρος μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, αλλά και αρχάριοι αθλούμενοι δρομείς. Στον δρόμο/δυναμικό βάδην των 5km οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι γεννημένοι από το 2010 και νωρίτερα (≥12 ετών). Στον δρόμο των 1500 μ θα συμμετάσχουν παιδιά Δημοτικού (6-12 ετών) καθώς και όσοι ενήλικες ή έφηβοι επιθυμούν είτε ως συνοδοί παιδιών είτε ως απλοί συμμετέχοντες. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων είναι η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Απαιτείται η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και η έγγραφη συγκατάθεσή του περί συμμετοχής στο αγώνισμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής τους αποδεχόμενοι τα αναφερόμενα στη φόρμα εγγραφής. Με την υποβολή της συμμετοχής τους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, αποδέχονται με δήλωσή τους, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν.1599/1986, ότι: «συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, κ.ο.κ», όπως αναφέρεται ρητά στη σχετική φόρμα εγγραφής.

To χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται:

(α) Για τα 5 χλμ τα 50 λεπτά.
(β) Για την ολοκλήρωση της διαδρομής των 10 χλμ, τίθεται χρονικός περιορισμός 100 λεπτών. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς, που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων έχει εξασφαλίσει έκπτωση για τους συμμετέχοντες δρομείς σε επιλεγμένα καταλύματα και σε εστιατόρια της περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: monemvasiarun@gmail.com καθώς και με τους: Αθανάσιο Αλεξανδρή, τηλ: 6932169470 και Δημήτριο Τούντα, τηλ. 6947524127.

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76