UA-49499200-1

Samsung: Δωρεά 3.000 smartphones για τη «μάχη» κατά του Έμπολα

22.10.2014_Samsung  δωρεά 3.000 smartphones για τη «μάχη» κατά του ΈμπολαΤη δωρεά 3.000 smartphones, αξίας περίπου ενός εκατ. δολαρίων, για την υποστήριξη της μάχης κατά του Έμπολα ανακοίνωσε η Samsung.

Οι συσκευές θα δοθούν στο Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) και θα χρησιμοποιηθούν στο «Humanitarian Connectivity Project», το οποίο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές, μέσω φορητών συσκευών.

Τα smartphones (μοντέλα Galaxy S3 Neo), θα δοθούν σε 60 κλινικές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τον ιό σε Γουϊνέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε. Εγκαθιστώντας την εφαρμογή των Ηνωμένων Εθνών, Smart Health Pro, το ιατρικό προσωπικό μπορεί να χρησιμοποιήσει τα smartphones για να διευκολύνει τη θεραπεία των ασθενών και να συγκεντρώσει χρήσιμα ιατρικά δεδομένα, ενώ οι ίδιοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε απομόνωση είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, χρησιμοποιώντας τις συσκευές.

Όλα τα smartphones θα καταστραφούν μόλις ο ιός υποχωρήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει μια υπηρεσία SMS για τον Έμπολα, η οποία είναι διαθέσιμη στη Νότια Αφρική.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76