UA-49499200-1

Microsoft: Δωρεάν Office για φορητές συσκευές

8.11.2014_Microsoft δωρεάν Office για φορητές συσκευέςΣε μία κίνηση η οποία αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στον χώρο των σουϊτών εφαρμογών γραφείου και των φορητών συσκευών προέβη η Microsoft, ανακοινώνοντας ότι φέρνει το Office «σε όλους και σε κάθε συσκευή».

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε νέες εφαρμογές Office για iPhone και iPad, ένα preview εφαρμογών Office για Android tablets και, πάνω από όλα αυτά, τη δυνατότητα των πελατών που χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν υλικό Office δωρεάν, χωρίς να απαιτείται συνδρομή.

«Κάθε φορά που κάποιος έχει μια ιδέα ή μια έμπνευση, θέλουμε να τον ενισχύσουμε για να αναλάβει δράση» δήλωσε ο Τζον Κέις, στέλεχος της Microsoft. «Με άνω του ενός δισ. πελάτες για το Office παγκοσμίως και πάνω από 40 εκατ. downloads στο iPad, είναι ξεκάθαρο ότι οι  εφαρμογές Office είναι αυτό που επιθυμούν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν για να κάνουν πράγματα» πρόσθεσε.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι χρήστες iPhone και Android tablets μπορούν να βιώσουν την ίδια εμπειρία με τους χρήστες του Office για iPad. Οι νέες εφαρμογές Office για iPhone (Word, Excel, PowerPoint) παρέχουν την ίδια εμπειρία με τις αντίστοιχες του iPad, ειδικά προσαρμοσμένες στα δεδομένα του iPhone (πλέον είναι δυνατό το download τους). Παράλληλα, αναβαθμίστηκαν οι εφαρμογές του iPad, ενώ το Preview των εφαρμογών Office για το Android φέρνει την εμπειρία του Office στο Android, επιτρέποντας σε ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν μια πρώτη γεύση, κάνοντας signup για να το δουν (η έναρξη της διάθεσής του αναμένεται στις αρχές του 2015).

Όσον αφορά στη διάθεση του Office «για όλους», η Microsoft ανακοίνωσε σε χθεσινή ανακοίνωση ότι «ξεκινώντας από σήμερα, πελάτες στο iPhone, το iPad και το Android μπορούν να δημιουργήσουν και να κάνουν edit υλικό Office χωρίς συνδρομή. Τώρα πελάτες σχεδόν σε κάθε φορητή συσκευή και πλατφόρμα μπορούν να κάνουν περισσότερα με το Office». Επίσης, η εταιρεία παρείχε μια νέα «ματιά» στο νέο, «touch-optimized» Office για τα Windows 10, υποσχόμενη περισσότερες λεπτομέρειες στο κοντινό μέλλον.

Οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση σε ένα «πλήρες σετ» χαρακτηριστικών του Office 365, περιλαμβανομένου ενός terabyte χώρου online αποθήκευσης στο OneDrive. Αποκτώντας συνδρομή, «ξεκλειδώνεται» οι πλήρεις δυνατότητες της σουΐτας γραφείου της Microsoft σε κάθε συσκευή που διαθέτουν. Όσον αφορά στις νέες εφαρμογές Office για iPad και iPhone, είναι διαθέσιμες σε 29 γλώσσες και 136 χώρες, ενώ απαιτούν συσκευή με iOS 7.0 και άνω.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76