UA-49499200-1

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης

25.5.2015_Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ ΜαδρίτηςΤο 10  ευρωπαϊκό τρόπαιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από συγκλονιστικό τελικό που έγινε στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, η «Βασίλισσα» επικράτησε 4-1 στην παράταση της Ατλέτικο, η οποία μέχρι το 93΄ κρατούσε το τρόπαιο στην «αγκαλιά» της!

Η ομάδα-μοντέλο του Ντιέγκο Σιμεόνε, μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του τίτλου στην πριμέρα ντιβιζιόν, έμεινε όρθια απέναντι σε ένα ακόμη μεγάλο αντίπαλο και με το γκολ του Γκοντίν στο 36΄ έφτασε μία ανάσα από το να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρεάλ, όμως, ήθελε όσο τίποτ’ άλλο το Κύπελλο, δεν τα παράτησε ποτέ, πάλεψε έως το τέλος και έμεινε ζωντανή έστω και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας. Μετά το 2002 η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, με τον Ιταλό προπονητή να γίνεται ο πρώτος που τα καταφέρνει με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε στον τελικό, έγινε ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και πανηγύρισε σα μικρό παιδί.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους «ροχιμπλάνκος». Δεν είχε καλά-καλά συμπληρωθεί το 9ο λεπτό, όταν ο Ντιέγκο Κόστα έφυγε γρήγορα για τα αποδυτήρια παραχωρώντας την θέση του στον Αντριάν. Το ρίσκο της συμμετοχής του πρώτου σκόρερ της Ατλέτικο, μετά τον τραυματισμό του πριν από μία εβδομάδα, αποδείχθηκε λανθασμένο από την πλευρά του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος νωρίς-νωρίς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ατλέτικο ήταν υποχρεωμένη να αλλάξει τα πλάνα της στη διάρκεια ενός αγώνα και δεν ήταν η πρώτη φορά που παρά το γεγονός αυτό ανταποκρίθηκε άψογα στα νέα δεδομένα. Η Ρεάλ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν ανούσια και καθόλου απειλητική προς την εστία του Κουρτουά, εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του 32ου λεπτού με το Μπέιλ. Φάση που προήλθε όχι από κάποια οργανωμένη επιθετική προσπάθεια των «μερένγκες», αλλά από το τραγικό λάθος του Ραούλ Γκαρθία στην προσπάθειά του να βρει συμπαίκτη του στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Μπέιλ πήρε το «δώρο» του αντιπάλου του μπήκε στη μεγάλη περιοχή με…αρχοντικό στιλ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέναντι από τον Κουρτουά δεν ήταν αντάξιο της κλάσης του Ουαλού winger. Η Ατλέτικο έψαχνε μία ευκαιρία για να κάνει τη ζημιά στη «βασίλισσα» και τη βρήκε από «στημένη» φάση στο 36΄.

Από την εκτέλεση κόρνερ του Γκάμπι και τη λανθασμένη έξοδο του Κασίγιας, ο Γκοντίν κέρδισε στον αέρα τον Κεντίρα και με…βασανιστική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ρεάλ δίνοντας το προβάδισμα στην Ατλέτικο (1-0). Το γκολ «πάγωσε» τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι, οι οποίοι στα υπόλοιπα 10 λεπτά του πρώτου μέρους δεν απείλησαν την εστία του Κουρτουά και το ημίχρονο έκλεισε με τους «ροχιμπλάνκος» μπροστά στο σκορ.

Στα πρώτα 10 λεπτά το δεύτερου μέρους το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα…μέτρα της Ατλέτικο. Οι παίκτες του Σιμεόνε με τη ψυχολογία στα ύψη ήλεγξαν το ρυθμό, πίεσαν ψηλά και δεν επέτρεψαν στη Ρεάλ να επιτεθεί. Ένα…ξέσπασμα του Ντι Μαρία στο 54΄ έδωσε την ευκαιρία στη «βασίλισσα» να απειλήσει με το φάουλ του Ρονάλντο (απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Κουρτουά), ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Πορτογάλου από την περιοχή έφυγε άουτ.

Νέα ευκαιρία για τη Ρεάλ στο 62΄, μετά τη σέντρα του Σέρχιο Ράμος και τους Μπενζεμά, Ρονάλντο να μην προλαβαίνουν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα.  Οι παίκτες του Αντσελότι συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και στο 73΄ το σουτ του Μπέιλ από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο άουτ. Στο 84΄ από πολύ κοντά ο Ρονάλντο δε μπόρεσε να σκοράρει από την κάθετη μπαλιά του Ντι Μαρία. Οι «μερένγκες» άσκησαν τρομερή πίεση στα τελευταία 10 λεπτά, αλλά οι «ροχιμπλάνκος» πραγματικά «έτρωγαν σίδερα» και κατάφεραν να απομακρύνουν όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνταν μέσα στην περιοχή τους.

Ο τελικός, όμως, είχε…χιτσκοκικό φινάλε. Ενώ όλα έδειχναν ότι η Ατλέτικο θα πανηγύριζε το τρόπαιο, στο 93΄ από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μόντριτς, ο Σέρχιο Ράμος με καρφωτή κεφαλιά «λύτρωσε» τη Ρεάλ κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (1-1) κι από κει και πέρα όλα άλλαξαν.

Στο επιπλέον μισάωρο, ο στόχος της ομάδας του Σιμεόνε ήταν προφανής από τα πρώτα λεπτά. Να οδηγηθεί ο τελικός στη «ρώσικη ρουλέτα», μιας και οι παίκτες της Ατλέτικο είχαν κουραστεί πάρα πολύ και δεν είχαν δυνάμεις για να κυνηγήσουν το δεύτερο γκολ.

Βλέποντας τους αντιπάλους τους να είναι κουρασμένοι, οι «μερένγκες» προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης, αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των πρωταθλητών Ισπανίας στα πρώτα 15 λεπτά της παράτασης.

Ο κορυφαίος παίκτης της Ρεάλ στο παιχνίδι, Άνχελ Ντι Μαρία, με καταπληκτική προσπάθεια στο 110΄ μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε η μπάλα βρήκε στα πόδια αμυντικού της Ατλέτικο πήρε ύψος και ο Μπέιλ με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1. Τα πάντα τελείωσαν στο 117΄, όταν ο Μαρσέλο πέτυχε το 3-1 με σουτ, στέλνοντας στα ουράνια τους συμπαίκτες του και τον κόσμο στις εξέδρες του «Ντα Λουζ».

Το «κερασάκι στην τούρτα» του θριάμβου, έτσι όπως εξελίχθηκε ο τελικός, έβαλε με πέναλτι στο 120΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο (το κέρδισε ο ίδιος).

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76