UA-49499200-1

160 βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, 135 δήλωσαν παρών

17.12.2014_160 βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, 135 δήλωσαν παρώνΔεν εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Βουλή, κατά την πρώτη ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης στην οποία υποψήφιος ήταν ο Σταύρος Δήμας.

«Ναι» στον Σταύρο Δήμα ψήφισαν 160 βουλευτές. «Παρών» ψήφισαν 135 βουλευτές. Πέντε βουλευτές ήταν απόντες.
Η δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.

Σταύρο Δήμα ψήφισαν δύο πρώην πρωθυπουργοί: Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής.

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, «παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος Βύρωνας Πολύδωρας όπως και ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατσόπουλος στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επίσης, «παρών» δήλωσαν οι ο ανεξάρτητοι Βασίλης Καπερνάρος και  Μίμης Ανδρουλάκης. «Παρών» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Αντίθετα ο ανεξάρτητος Χρήστος Αηδόνης δήλωσε ότι ψηφίζει τον Σταύρο Δήμα.

Παρών δήλωσε o ανεξάρτητος βουλευτής Θόδωρος Παραστρατίδης στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρούσα και η ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή, ενώ «παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Πάρις Μουτσινάς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης

Παρών δήλωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς που θεωρείτο ότι θα ψήφιζε τον Σταύρο Δήμα. Παρών δήλωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος.

Παρούσα δήλωσε ως ανεμενόταν η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

Απουσιάζει από την ψηφοφορία ο Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος αλλά και ο Στάθης Μπούκουρας. Απών από την ψηφοφορία και ο ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σε λεκτικό λάθος υπέπεσε ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος, ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είπε «παρών στη φυλακή». Ο Γ. Στύλιος είπε εκ παραδρομής «παρών», ενώ έσπευσε να διορθώσει αμέσως μέσα σε χαμόγελα συναδέλφων του.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76