UA-49499200-1

Υπερψηφίστηκε η έκθεση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου, για την ενίσχυση των πρώην εργαζομένων στη Nutriart

13.9.2014_Υπερψηφίστηκε η έκθεση του Ευρωβουλευτή κ. Κύρτσου για ενίσχυση εργαζομένωνΥπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ  κ. Κύρτσου, με την οποία ενεργοποιείται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF) και ενισχύονται οικονομικά οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας Nutriart (παλαιότερα Κατσέλης).

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της έκθεσης, σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, αποτελεί το γεγονός, ότι εκτός της οικονομικής βοήθειας στους πρώην εργαζομένους της Nutriart, η χρηματοδότηση για πρώτη φορά προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, αλλαγής επαγγελματικού προσανατολισμού, δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και επιδότησης της κινητικότητας στην αγορά επιπλέον 505 δικαιούχων νέων κάτω των 30 ετών (NEETs), οι οποίοι δεν έχουν απασχόληση, δεν φοιτούν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Όπως  τόνισε ο εισηγητής κ. Κύρτσος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα στο αίτημα των ελληνικών αρχών που υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, για την οικονομική βοήθεια των απολυμένων της Nutriart, ενώ, υπογράμμισε, ότι με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υιοθέτηση της έκθεσης ενεργοποιείται, σε όφελος 1013 ανέργων συμπολιτών μας, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF).

H έκθεση αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό το δρόμο για την εκταμίευση 6.096.000 ευρώ (60% του συνολικού κόστους) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση προς τους 1013 δικαιούχους.

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76