UA-49499200-1

Το βινύλιο ζει και βασιλεύει στο «Vinyl is back»

12.3.2015_Το βινύλιο ζει και βασιλεύει στο «Vinyl is back»

Η νοσταλγική εποχή του βινυλίου ζωντανεύει για μία ακόμα φορά, καλώντας τους ανίατους συλλέκτες δίσκων, τους φίλους της μουσικής ιστορίας, όσους έζησαν το αργό σβήσιμό της και όσους δεν την πρόλαβαν και θέλουν να τη γνωρίσουν, να περιστραφούν στις στροφές της.

Καταξιωμένο πλέον ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, μετά τις πρώτες του επιτυχημένες διοργανώσεις που αγκαλιάστηκαν θερμά από τους λάτρεις του βινυλίου και τους εραστές της μουσικής, το «Vinyl is back» επανέρχεται για μια ακόμη φορά στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου.

Ένα «πάρκο ψυχαγωγίας» για τους μουσικόφιλους

Η μυσταγωγία της ακρόασης του βινυλίου, όταν η βελόνα του πικάπ μπαίνει στα αυλάκια του και ο ζεστός ήχος του αναβλύζει από τα ηχεία, έφερε κοντά μια ομάδα ανθρώπων, που δημιούργησε το «Vinyl is back», το οποίο, γρήγορα, έγινε ένα «πάρκο ψυχαγωγίας» για τους μουσικόφιλους, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τους με τη μουσική.

Η επαφή με τη μουσική και η εμμονή της μέσα από το βινύλιο που, κατά γενική ομολογία, έχει τη μεγαλύτερη απήχηση σε πωλήσεις, αν εξαιρέσουμε, φυσικά, το εύκολο, αλλά ψυχρό και χωρίς συναίσθημα διαδικτυακό κατέβασμα τραγουδιών, έφερε την επιστροφή στο βινύλιο, οι επικριτές του οποίου μιλούν για ένα «ακριβό σπορ». Όμως, το βινύλιο, κατ’ αρχάς, είναι άποψη στην επαφή με τη μουσική και, κατά δεύτερον, όσοι αναφέρονται έτσι γι’ αυτό, μάλλον, έχουν χάσει την επαφή με τα δισκάδικα, καθώς οι τιμές των δίσκων βινυλίου ξεκινούν από το ελάχιστο ποσό του 1 ευρώ.

ο «Vinyl is back» μαζί με τα δισκοπωλεία και τις ανεξάρτητες εταιρίες, αλλά και τις δισκογραφικές που κρατούν την παλιά τους αίγλη με νέες προτάσεις, ειδικεύεται στην αίσθηση και την οσμή της μουσικής, πρωτοστατώντας πέρα από την ψηφιακή επίθεση.  Στο «Vinyl is back», συμμετέχουν: καταστήματα πώλησης δίσκων, ιδιώτες / συλλέκτες δίσκων, δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου, μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κ.λπ.), αξεσουάρ για βινύλια, είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου, αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ, έπιπλα / βάσεις για ηχοσυστήματα, μουσικές αφίσες, μουσικά t- shirts και μπλούζες, μουσικά βιβλία, handmade express bazaar.

Συναυλίες στο «Vinyl is back»

Επίσης, το «Vinyl is back» θα φιλοξενήσει τις εξής 5 μικρές συναυλίες:

Παρασκευή 15 Μαρτίου
17.00: Ο Βασίλης Λέκκας και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζουν το «Άγρια ζωή» μαζί µε άλλα του Μιχάλη Κουµπιού και ό,τι φέρει η ώρα…
19.00: «Το κρυφτό» δίνει τον τόνο για ό,τι θα ακολουθήσει από την Μαρία Αναµατερού και τους συνεργάτες της σολίστες, Θεολόγο Μιχελή και Αλέξανδρο Καψοκαβάδη.

Κυριακή 15 Μαρτίου
12:00: Η Σαββέρια Μαργιολά φέρνει στο «Vinyl is Βack» τον πολύπειρο κιθαρίστα της τζαζ, Γιώτη Σαµαρά, για να παίξουν το «Στείλε μήνυμα» και, στη συνέχεια, μαζί µε τους Νίκο Πασσαλίδη, Δήµο Πολυµέρη και Μάριο Μούρµουρα, θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη δισκογραφία της και εκπλήξεις.

Κυριακή 15 Μαρτίου
13:30: Ο Χάρης Μακρής ερμηνεύει σε πρώτη δημόσια εκτέλεση το «Αν κάτι θες…» και όχι µόνο. Μαζί  του, οι μουσικοί Άκης Μουχλιανίτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Ντίνος Χατζηιορδάνου, Βαγγέλης Κονταράτος, Μίµης Ντούτσουλης.
19.00: Ένα μικρό συναυλιακό πρόγραμμα αποκλειστικά µε οργανικές συνθέσεις του Μιχάλη Κουµπιού, που συμπεριλήφθηκαν σε διεθνείς συλλογές. Μαζί του, οι σολίστες Ζωή Τηγανούργια και Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

Πληροφορίες
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων – κτήριο Δ12 «Μηχανουργείο»: Πειραιώς 100 – Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3453548. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 13 Μαρτίου: 17.00 – 21.00, Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαρτίου: 11.00 – 21.00.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76