UA-49499200-1

Σώοι 41 παράτυποι μετανάστες από ιστιοφόρο ανοιχτά των Κυθήρων

Ιστιοφόρο σκάφος με 41 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά και 6 γυναίκες, εντοπίστηκε μετά από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων.

Οι αρχές είχαν ενημερωθεί μετά από κλήση επιβαίνοντα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112 και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα αεροσκάφος και παραπλέοντα πλοία.

Οι μετανάστες, που τελικά εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από δεξαμενόπλοιο, αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τρίτη φορά από τις αρχές του έτους παράνομοι μετανάστες έφτασαν μέχρι τις νότιες ακτές της Πελοποννήσου διασχίζοντας όλο το Αιγαίο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίστηκαν από παραπλέον εμπορικό σκάφος και αναμένεται η άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά. Μετά τους απαραίτητους τυπικούς ελέγχους θα αφεθούν ελεύθεροι, για να μετακινηθούν σε περιοχή της επιλογής τους.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Χάρη στις ολονύκτιες πιεστικές ενέργειες της δημοτικής αρχής, αποφεύχθηκε η μετάβαση και παραμονή στα Κύθηρα 40 λαθρομεταναστών επί διήμερο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός με ότι αυτό συνεπάγεται. Τόνισα στις αρχές ότι οι υποδομές του Δήμου και του νησιού δεν επαρκούν για τέτοια περιστατικά. Ευχαριστώ τις λιμενικές αρχές και το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ για τη συνεργασία».

ΦΩΤΟ: Αρχείο
Αντώνης Λαμπρινίδης με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76