UA-49499200-1

Σκωτία: Γέννηση πολικής αρκούδας μετά από 25 χρόνια

Η μόνη θηλυκή πολική αρκούδα της χώρας, με το όνομα Βικτώρια, γέννησε πρόσφατα ένα υγιές νεογνό στο Πάρκο Άγριας Ζωής Χάιλαντ στη Σκωτία, με πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερα από ένα νέα νεογνά.

Η Βασιλική Ζωολογική Υπηρεσία της Σκωτίας ανακοίνωση τη γέννηση της πρώτης πολικής αρκούδας στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 25 χρόνια.

Η μόνη θηλυκή πολική αρκούδα της χώρας, με το όνομα Βικτώρια, γέννησε πρόσφατα ένα υγιές νεογνό στο Πάρκο Άγριας Ζωής Χάιλαντ στη Σκωτία, με πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερα από ένα νέα νεογνά.

«Ακούσαμε για πρώτη φορά υποσχόμενους θορύβους την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και συνεχίζονται στο νέο έτος. Επειδή δεν έχουμε θέα μέσα στο κατάλυμα της Βικτώρια, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν έχει γεννήσει περισσότερα μωρά, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τη γέννηση τουλάχιστον ενός», δήλωσε η Ούνα Ρίτσαρντσον, υπεύθυνη σαρκοφάγων ζώων της ζωολογικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, οι τρεις πρώτοι μήνες ζωής είναι επικίνδυνοι για τις πολικές αρκούδες, είτε γεννιούνται σε αιχμαλωσία είτε σε άγρια ​​κατάσταση. Τα μωρά γεννιούνται τυφλά και δεν ζυγίζουν πολύ περισσότερο από έναν αρουραίο, για αυτό εξαρτώνται απόλυτα από τη μητέρα τους.

«Ενώ είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι, δεν γιορτάζουμε πρόωρα, καθώς οι πολικές αρκούδες έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους, λόγω του ανεπαρκούς ανοσοποιητικού τους συστήματος και της υπερβολικής ανάγκης της μητέρας για ηρεμία, με κάθε διαταραχή να δημιουργεί τον κίνδυνο να σκοτωθούν ή να εγκαταλειφθούν τα νεογνά», δήλωσε η Ρίτσαρντσον.

Ο χώρος που διαμένει η μητέρα πολική αρκούδα παραμένει κλειστός στο κοινό και η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Εάν όλα πάνε καλά, οι μικρές πολικές αρκούδες θα αποκαλυφθούν στο κοινό το Μάρτιο.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76