UA-49499200-1

Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αντίο

«Το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας» εκτίμησε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, μετά τη νεκροτομή στη σορό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, στα Γιάννενα, ο θάνατος του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομή βρέθηκε «μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».

Όσον αφορά τον χρόνο του θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, συμβαδίζει με τον χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου.

Συγκεκριμένα, κατά τη νεκροτομή βρέθηκε και περιεχόμενο στομάχου, δηλαδή ο Βαγγέλης δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει λίγο πριν εξαφανιστεί.

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ».

Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 14:00, αναχώρησε από τα Γιάννενα η πομπή με τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προκειμένου να φύγει με πλοίο από τον Πειραιά, στις 21:00, για την ιδιαίτερη πατρίδα του παιδιού, τους Αρμένους Ρεθύμνου, όπου θα γίνει η κηδεία.

Δίωξη για τα υβριστικά σχόλια για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Την ίδια ώρα, ποινική δίωξη για το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των διαχειριστών σελίδας διαδικτύου, στο οποίο γράφονταν υβριστικά σχόλια για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προσβλητικές αναρτήσεις για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη έκαναν την εμφανισή τους στο διαδίκτυο το απόγευμα την Κυριακής, προκαλώντας την οργή εκατοντάδων χρηστών.

Μετά από πλήθος καταγγελιών σχετικά με τα κείμενα μίσους που αναρτήθηκαν λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του 20χρονου φοιτητή, κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και πέτυχε τη διαγραφή τους.

Επίσης, ζήτησε από τις εταιρείες διαδικτύου τη διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των δραστών για τυχόν δικαστική χρήση, ενώ θα ενημερώσει και τους γονείς του 20χρονου για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ποινικό κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Η Δίωξη συνεχίζει την αναζήτηση άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση που βρεθεί τέτοιου είδους περιεχόμενο θα κινητοποιηθεί για την άμεση απενεργοποίησή του.

Ιστορικό

Νεκρός σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων βρέθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 ο 20χρονος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Η σορός του ήταν σε κατάσταση σήψης και δίπλα της υπήρχε ένα μαχαίρι. Το πτώμα εντοπίστηκε το πρωί από κάτοικο της περιοχής ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία. Στη συνέχεια στο σημείο κλήθηκε ο θείος του 20χρονου, ο οποίος έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του.

Προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ φως στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να δώσει η το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομίας που θα διενεργήσει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή είχε γίνει εκτεταμμένη έρευνα για τον εντοπισμό του 20χρονου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός φοιτητής από το Ρέθυμνο σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76