UA-49499200-1

Π. Τατούλης: «Παγκόσμιο γεγονός η διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

7.4.2015_Π. Τατούλης - Παγκόσμιο γεγονός η διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Παγκόσμιο γεγονός» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη διοργάνωση του συνεδρίου της Ένωσης των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Οκτώβριο του 2015 και υπογράμμισε ότι «με το σχέδιο και την αποφασιστικότητά μας, αποδεικνύουμε ότι η περιφερειακή αρχή έβγαλε τα τέσσερα αυτά χρόνια την Πελοπόννησο από την αφάνεια και την έχει καταστήσει σημείο αναφοράς, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και την πιο δυναμικά ανερχόμενη Περιφέρεια στο τουριστικό προϊόν της χώρας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ανέφερε ότι η διοργάνωση αυτή υπερβαίνει κατά πολύ τα τοπικά όρια της Πελοποννήσου, δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι υπεύθυνοι για τη διακίνηση του 65% του παγκόσμιου τουριστικού προϊόντος, σημείωσε ότι για την επιτυχημένη ανάπτυξη του τουρισμού απαιτούνται σχέδιο, πόροι και αποφασιστικότητα, «στοιχεία τα οποία ανέδειξαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε νικητή της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διοργάνωση του συνεδρίου, ανάμεσα σε 30 υποψηφιότητες άλλων χωρών».

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι η Κυβέρνηση της χώρας έχει χαρακτηρίσει το συνέδριο αυτό ως το κορυφαίο τουριστικό γεγονός του τουρισμού για το 2015 και ότι θα συμμετέχει στη διοργάνωση του συνεδρίου αυτού, όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή του συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη περιφέρεια της χώρας που αξιοποίησε την τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ για την προώθηση και την προβολή του τουριστικού προϊόντος» ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «όλες οι Περιφέρειες της χώρας, αλλά και η προηγούμενη και η παρούσα κυβέρνηση ζητούν την τεχνογνωσία αυτή».

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης την αποδοχή εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου της πρότασης που διατύπωσε η Αντιπεριφέρεια Αττικής, για να συμπεριληφθεί η Αττική στο πλαίσιο της διοργάνωσης του συνεδρίου αυτού και χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «δείγμα διαπεριφερειακής συνεργασίας που ξεπερνά ιδεολογικές προσεγγίσεις».

Τον ηγετικό ρόλο της Περιφέρειας ανέδειξε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε ότι αφορά την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι για μια ακόμη φορά, θα υπάρξουν συνέργειες με όλους τους θεσμικούς φορείς του συνόλου της Πελοποννήσου, ήτοι και της Αχαΐας και της Ηλείας.

«Η Κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προβολή του συνεδρίου του ΑΒΤΑ, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός του 2015» ανακοίνωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ζήτησε από την αντιπολίτευση, να ανταποκριθεί στο μεγάλο αυτό στοίχημα και να κάνει την υπέρβαση «γιατί οι πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν μόνο περιφερειακή απήχηση, αλλά για το σύνολο της χώρας».

 

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76