UA-49499200-1

Πώς θα υποβληθούν οι τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ

11.9.2014_Χωρίς τις εκπτώσεις η πληρωμή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑΣειρά ανοικτών θεμάτων που άπτονται των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ–τόσο του 2014 όσο και των επόμενων ετών- καθορίζει απόφαση της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ.

Η απόφαση εκδίδεται καθώς είναι προγραμματισμένο να αναρτηθούν και τα τελευταία εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2014 στην ιστοσελίδα του TAXISnet από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η οποία στη συνέχεια θα ανοίξει και πάλι το σύστημα του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου προκειμένου να επιτραπεί και η υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ. Με αυτά τα δεδομένα, η απόφαση καθορίζει:
1.      το αρμόδιο όργανο για την αποδοχή και εκκαθάριση εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝΦΙΑ,
2.      Τη διαδικασία αποδοχής της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝΦΙΑ
3.      Τον τύπο και το περιεχόμενο της έκθεσης ελέγχου
4.      Τον τύπο και το περιεχόμενο της πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου
5.      Τη διαδικασία της διαχείρισης των εκπτώσεων που προβλέπει ο νόμος του ΕΝΦΙΑ μετά την υποβολή εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. υποβάλλονται μέχρι την έκδοση εντολής φορολογικού ελέγχου ή μέχρι την παραγραφή του δικαιώματος της φορολογικής διοίκησης για έλεγχο της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Για την αποδοχή ή μη της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. πραγματοποιείται έλεγχος των δικαιολογητικών, που αποδεικνύουν τη μείωση του φόρου, για τη διενέργεια του οποίου δεν απαιτείται έκδοση εντολής ελέγχου, από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση αποδοχής της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. συντάσσεται έκθεση ελέγχου και εκδίδεται πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, η οποία κοινοποιείται στο φορολογούμενο.

Προσκόμιση δικαιολογητικών απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις στις οποίες συνολικά ανά έτος προκύπτει μείωση φόρου μεγαλύτερη των τριακοσίων (300) ευρώ από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου. Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών στις περιπτώσεις προσθήκης περιουσιακών στοιχείων.

Ολόκληρη την απόφαση μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

 

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76