UA-49499200-1

Πώς θα ήταν άραγε αν κάνατε διακοπές μέσα σε πίνακα του Βαν Γκογκ;

5.3.2016_van-gogh-domatio

Αν είστε ονειροπόλοι, λάτρεις της Τέχνης και ταυτόχρονα σας αρέσουν τα ταξίδια, μπορείτε να τα συνδυάσετε όλα σε ένα και να μείνετε στο «Δωμάτιο στην Αρλ» του Βαν Γκογκ, ταξιδεύοντας ως το Σικάγο.

Όλοι σίγουρα θα έχετε δει κάποια στιγμή στη ζωή σας τον πίνακα «Δωμάτιο στην Αρλ» του Βαν Γκογκ, με θέμα ένα δωμάτιο που έχει αέρα νότιας Γαλλίας, μετα-ιμπρεσιονιστικό στυλ, φωτεινά χρώματα και θυμίζει παλιά εποχή. Το δωμάτιο αυτό, πλέον, εκτός από τον πίνακα υπάρχει και στην πραγματικότητα, βρίσκεται στο Σικάγο, στην περιοχή River North, και μπορεί να φιλοξενήσει όσους θέλουν να ζήσουν για λίγο σαν σε πίνακα, πληρώνοντας μόλις10 ευρώ τη βραδιά.

Το δωμάτιο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Τα δωμάτια του Βαν Γκογκ» στοThe Art Institute of Chicago, η οποία ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου. Στην έκθεση φιλοξενούνται και οι 3 πίνακες δωματίων που ζωγράφισε ο Βαν Γκογκ στο σπίτι του στην Αρλ, για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική.

Στο δωμάτιο αυτό μπορούν να μείνουν 2 άτομα, είναι διαθέσιμο στο airbnb και είναι πιστό αντίγραφο του διάσημου πίνακα, τόσο ως προς τα έπιπλα και τα χρώματα, όσο και ως προς τη διακόσμηση. Ο ιδιοκτήτης του χρεώνει 10 δολάρια τη βραδιά προκειμένου να αγοράσει μπογιές, ενώ είναι πρόθυμος να δώσει και εισιτήρια στους επισκέπτες για την έκθεσή του στο Art Institute of Chicago.

Το περίεργο είναι ότι αυτοί που θα μείνουν εκεί, θα νιώσουν πραγματικά σαν να ζουν μέσα σε πίνακα, ταυτόχρονα, όμως, θα έχουν και παροχές internet, κλιματισμού, καλωδιακής τηλεόρασης και άλλων υπηρεσιών του σύγχρονου κόσμου, που ξεφεύγει λίγο από την Βαν Γκογκ εποχή.

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76