UA-49499200-1

Πέθανε ο Ιταλός τραγουδιστής Πίνο Ντανιέλε

5.1.2015_Πέθανε ο Ιταλός τραγουδιστής Πίνο ΝτανιέλεΟ διάσημος Ιταλός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, Πίνο Ντανιέλε, πέθανε χθες σε ηλικία 59 ετών από ανακοπή καρδιάς, στο αγρόκτημά του στην Τοσκάνη.

Στη διάρκεια μιας σταδιοδρομίας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Πίνο Ντανιέλε ανάμιξε τους ήχους της τζαζ, του ροκ και των μπλουζ με τη ναπολιτάνικη μουσική παράδοση. Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, έφθασε να παίξει με μεγάλους όπως ο Έρικ Κλάπτον, ο Ρίτσι Χέιβενς και ο Τσικ Κορία. Το συγκρότημά του είχε ανοίξει κάποτε την ιστορική συναυλία του Μπομπ Μάρλεϊ στο Μιλάνο. «Τα μπλουζ είναι συναίσθημα. Είναι τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων σου, μια αρμονία που γεννιέται μέσα σου», είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Το πρώτο του άλμπουμ, με τον τίτλο «Terra mia», εκδόθηκε το 1977. Δεξιοτέχνης της κιθάρας, κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Πίνο Ντανιέλε συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ιταλικού και παγκόσμιου πενταγράμμου.

«Ο Πίνο Ντανιέλε είναι μια θεμελιώδης προσωπικότητα της ιταλικής μουσικής και κουλτούρας», ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομάδα της Νάπολης και πρόσθεσε ότι θα αποτίσει φόρο τιμής στον τραγουδιστή μέσα στο γήπεδο.

«Μεγάλε φίλε μου, θέλω να σε θυμάμαι με χαμόγελο ενώ κλαίω γράφοντας. Θα σε αγαπώ πάντα γιατί ήσουν αγνός, ένας αληθινός άνθρωπος και επιπλέον ένας πολύ μεγάλος καλλιτέχνης. Ευχαριστώ για όλα αυτά που μου έδωσες, μεγάλε αδελφέ, θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου», έγραψε στο Facebook ο τραγουδιστής Έρος Ραμαζότι. Τέλος, ο δήμαρχος της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Νάπολης, κήρυξε ημέρα πένθους.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76