UA-49499200-1

Ο Δήμος Κυθήρων συμμετέχει στην έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2017 στην Κύπρο

Ο Δήμος Κυθήρων, συμμετέχει στην έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2017, η οποία άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες της, χθες Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Ο Δήμος Κυθήρων φιλοξενείται στο περίπτερο 24, στο οποίο οι επεισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα Κύθηρα και Αντικύθηρα,  ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών, σημείο έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών, τόπος ξεχωριστός, με ανθρώπους φιλικούς και ζεστούς. Μεσαιωνικά κάστρα, παραδοσιακοί οικισμοί, βαθυγάλαζες παραλίες, εντυπωσιακά φαράγγια με καταρράκτες και κατανυκτικά μοναστήρια, είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να συναντήσει στα Κύθηρα.

Τα Κύθηρα διαθέτουν υψηλού επιπέδου υποδομές, σύγχρονο αεροδρόμιο, τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε απαίτηση και όλες τις απαραίτητες ευκολίες, που πρέπει να έχει ένα νησί του μεγέθους του.

Τα Αντικύθηρα έχουν διατηρήσει την άγρια ομορφιά τους και αποπνέουν μια μυστικότητα, όπως τα μυστικά του περίφημου αρχαίου Ναυαγίου και του Μηχανισμού, που επί 2000 χρόνια έκρυβαν στο βυθό τους.

Πλούσιο υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν οι επισκέπτες του περιπτέρου, π.χ. ένθετο παραλιών και το κεντρικό τουριστικό φυλλάδιο.

Σημαντικοί προορισμοί που μπορούν οι επισκέπτες να δουν είναι το Κάστρο Χώρας, τις παραλίες, τους Νερόμυλους για πεζοπορία, τον Καταρράκτη της Φόνισσας ή Νεράιδας, τα γραφικά χωριά παρά την θάλασσα, π.χ. Αυλέμωνας, Καψάλι, Αγία Πελαγία. Επίσης το Μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και πολλά άλλα Ιερά Προσκυνήματα. Όσο αφορά τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν το Βενετσιάνικο Παστίτσιο (γίνεται την περίοδο των Απόκρεων), την παραδοσιακή Φατουράδα (τσίπουρο με κανελογαρύφαλλα), τα Αμυγδαλοτά, τα Λαδοπαξίμαδα, το θυμαρίσιο μέλι και τα Ξεροτήγανα.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, 22 και 23 Απριλίου 2017 και από ώρα 16:00 έως 22:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Αναδημοσίευση από: kithiraikanea.com

Πηγή: cyprushighlights.com

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76