UA-49499200-1

Ολοκληρώθηκαν στην Καβάλα οι εργασίες του Διακρατικού Έργου «BSBEEP»

4.8.2015_Ολοκληρώθηκαν στην Καβάλα οι εργασίες του Διακρατικού Έργου BSBEEP

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα η 4η διήμερη Συνάντηση του Διακρατικού Έργου «Σχέδιο για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Κτηριακό τομέα στην Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας – BSBEEP».Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνάντησης, σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας παρακολουθεί με αυξημένη προσοχή τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων Εδαφικής Συνεργασίας και προχωράει στην σταδιακή ενσωμάτωση τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και λειτουργία του. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε η Ημερίδα Κατάρτισης για Δημοτικούς Υπαλλήλους που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα με την παρουσία πολλών εργαζομένων.

Ο αντιδήμαρχος  Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημοσθένης Τουλκίδης, χαιρετίζοντας την συνάντηση τόνισε ότι η Καβάλα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της Εδαφικής Συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και οι αυτοδιοικητικοί φορείς την υπολογίζουν πλέον ως ένα αξιόπιστο εταίρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από είκοσι εκπρόσωποι των εταίρων του BSBEEP καθώς συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την επιτυχή ολοκλήρωση της τελικής φάσης των δραστηριοτήτων του.

Οι εταίροι δεσμεύθηκαν να ολοκληρώσουν στο ακέραιο τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και αν χρειαστεί να παρατείνουν ακόμη και τις δραστηριότητες τους έως τέλος του 2015.

Σε κάθε περίπτωση συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα η τελική Συνάντηση του έργου, όπου αναμένεται να συμμετέχουν και οι περισσότεροι Δήμαρχοι των πόλεων-εταίρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταίροι, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερους δήμους από τον δικό μας, ζήτησαν από την Καβάλα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να συνεχιστεί και να επεκταθεί η συνεργασία που ξεκίνησε με το BSBEEP καθώς διαθέτει την αναγκαία τεχνογνωσία και βούληση.

Λίγα λόγια για το έργο BSBEEP

Το έργο BSBEEP στοχεύει στην ενίσχυση των διοικητικών ικανοτήτων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, με πεδίο εφαρμογής την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων.

Στο έργο συμμετέχουν δέκα εταίροι από έξι χώρες, έξι δήμοι, τρία πανεπιστήμια και ένα ερευνητικό ινστιτούτο. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο Δήμος Καβάλας ως επικεφαλής εταίρος και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι: ο Δήμος Galati (Ρουμανία), το Πανεπιστήμιο «Dunarea de Jos» (Ρουμανία), το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Αρμενίας (Αρμενία), το R2E2 -Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας (Αρμενία), ο Δήμος Cahul (Μολδαβία), ο Δήμος Mykοlayiv (Ουκρανία), ο Μητροπολιτικός Δήμος Σαμψούντας (Τουρκία) και ο Δήμος Tekirdağ (Ραιδεστός, Τουρκία).

 

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76