UA-49499200-1

«Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» ανοίγουν τις πύλες τους

22-10-2016_%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%85%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%81%ce%b9

Πώς μπορεί ένα αντικείμενο να θεωρείται ευτελές, όταν ταυτίζεται με μια νοσταλγία, μία ανάμνηση ή μια συγκίνηση; Πώς ξεχωρίζεις το σημαντικό από το ασήμαντο; Με αυτούς τους προβληματισμούς ως έναυσμα, ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ευγένιος Τριβιζάς, «ξεδίπλωσε» μερικά από τα μυστικά των κόσμων του, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση του θεματικού πάρκου, που ανοίγει τις πύλες του την προσεχή Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» φιλοξενούνται στο περίπτερο 1 και εκτείνονται σε έναν χώρο περίπου 2.000 τ.μ., που σχεδιάζεται να λειτουργήσει μέχρι τον Φεβρουάριο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν έναν κόσμο εμπνευσμένο από τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά και να διασκεδάσουν, βλέποντας τους ήρωες από τις ιστορίες του να εμφανίζονται μπροστά τους. Ο Πίκος Απίκος, ο γνωστός δημοσιογράφος από τη Φρουτοποιία είναι ένα από τα πρόσωπα, που θα συναντήσει όποιος περάσει το κατώφλι των Μυστικών Κόσμων και μπορεί να δεχτεί τις καταιγιστικές ερωτήσεις του. Αρκεί να μην πέσει στο στόμα της… Πιπεριάς της Φαρμακόγλωσσας.

Όταν ρωτάει κανείς τον κ. Τριβιζά τι θεωρεί πιο σημαντικό ανάμεσα στις έρευνες και τις μελέτες, που έχει εκπονήσει ως καθηγητής Εγκληματολογίας, και τα παραμυθία που έχει γράψει, απαντά «τα παραμύθια». Όπως εξήγησε: «Τα παραμύθια είναι διαχρονικά, σαν τα διαμάντια».

«Έχω την εντύπωση», είπε, ότι «οι ενήλικες ετοιμάζουν λουκούλεια πολιτιστικά γεύματα για τους εαυτούς τους, αλλά, συνήθως, θεωρούν οτιδήποτε παιδικό, ευκολότερο ή υποδεέστερο. Τα παιδικά μας αναγνώσματα είναι εκείνα που μας επηρεάζουν, μας συγκινούν βαθιά και μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή». Μιλώντας για το τρίτο θεματικό πάρκο που δημιουργεί η ομάδα της ΔΕΘ – HELEXPO, μετά τον Αστερόκοσμο και το Εργοστάσιο Σοκολάτας, ο πρόεδρος της εταιρείας Τάσος Τζήκας είπε: «Αποδείξαμε ότι η εταιρεία μπορεί να διοργανώσει πολυγεγονότα, να στήσει ολόκληρες πολιτείες μέσα στο εκθεσιακό της κέντρο και να αναδείξει μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα της».

Για την υλοποίηση του πάρκου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ – HELEXPO, Κυριάκο Ποζρικίδη, έχουν υιοθετηθεί υψηλά εκπαιδευτικά στάνταρ και συνυπάρχει ο έντονος διαδραστικός, αλλά και ψυχαγωγικός χαρακτήρας.

Το πάρκο θα είναι ανοιχτό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, και την Παρασκευή το απόγευμα, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο θα είναι ανοιχτό από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ. Για τους μαθητές, η τιμή είναι στα 5 ευρώ, ενώ το οικογενειακό εισιτήριο (2 ενήλικες και 2 παιδιά) στοιχίζει 18 ευρώ. Επιπλέον, υπάρχουν τα ειδικά εισιτήρια για ανέργους, ενώ τα παιδιά κάτω των τριών ετών μπαίνουν δωρεάν.

 

Πήγη: naftemporiki.gr

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76