UA-49499200-1

Ξεχωριστές συναυλίες στο 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

4.8.2014_Ξεχωριστές συναυλίες στο 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου ΣαρωνικούΠιστό στον σκοπό του να συμβάλλει, μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων, στην ανάπτυξη και ανέλιξη της περιοχής, αλλά και να καταστήσει τις συναυλίες προσιτές σε ένα ευρύτερο κοινό, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά, στα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου, από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.
Με διαφορετικές καταβολές και επιρροές
Φέτος, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και, κατά τη διάρκειά του, το μουσικό σύνολο «Leondari Ensemble» θα πραγματοποιήσει έξι συναυλίες στις Σπέτσες, την Ύδρα, τον Πόρο και τον Γαλατά. Μάλιστα, η διαφορετική προέλευση των ερμηνευτών, αλλά και των θεατών και, επομένως, οι διαφορετικές καταβολές και επιρροές τους από τη μουσική, καθιστούν αυτές τις συναυλίες ξεχωριστές και ιδιαίτερες, με έργα από τη μπαρόκ, τη ρομαντική, μέχρι και τη σύγχρονη εποχή.

Το σύνολο Leondari αποτελείται από νέους επαγγελματίες μουσικούς από όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, που συνεργάζονται με τις σημαντικότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το σύνολο ARC, η Ορχήστρα Δωματίου της Αγγλίας και το Πιάνο Τρίο της Βιέννης. Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί τον διακεκριμένο Καναδό παιδαγωγό, ιδρυτικό μέλος του Zebra String Trio, και πρώην κορυφαίο βιολονίστα της Βασιλικής Ορχήστρας του Concertgebouw του Άμστερνταμ, Steven Dann.
Οι συναυλίες

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου, στις Σπέτσες, και συγκεκριμένα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Grand Hotel Poseidonion», που, φέτος, γιορτάζει την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του. Διεθνείς ερμηνευτές θα παρουσιάσουν έργα των J. S. Bach, Johannes Brahms, Arnold Schoenberg και Ιάννη Ξενάκη.
Οι επόμενες συναυλίες θα παρουσιαστούν την Τρίτη 5 και την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο Συγγρού, στον Πόρο, την Πέμπτη 7 και το Σάββατο 9 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο Bratsera της Ύδρας, και την Κυριακή 10 Αυγούστου, στο Λύκειο Γαλατά. Μεταξύ των διεθνών ερμηνευτών, είναι οι Benjamin Bowman, Bogdan Bozovic, James Barralet, Rebekka Markowski, Caspar Frantz, Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford, Αλέξανδρος Γιοβάνος. Ως επισκέπτες μουσικοί, θα συμμετάσχουν ο βιολονίστας Manuel Hofer, ο τσελίστας David Eggert και η βιολονίστρια Young Yoon, όλοι τους ενεργοί σολίστες και μέλη του τρίο «Grisart» από το Βερολίνο.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76