UA-49499200-1

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας

7.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Μονεμβασία_3Με λαμπρότητα εορτάστηκαν την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 σε όλο τον Δήμο Μονεμβασίας τα Άγια Θεοφάνεια.

Στη Νεάπολη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, της Βουλευτού κας Φεβρωνίας Πατριανάκου,  των Αντιδημάρχων της Δημοτικής Ενότητας, Δημοτικών και Περιφερειακών  Συμβούλων, του Προέδρου και Τοπικών Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας. Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, τολμηροί νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, όπως προστάζει το έθιμο, για να “πιάσουν” το σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του.

Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι  εκπροσώπησαν τον Δήμο σε όλες τις παραλίες των Δημοτικών Ενοτήτων, που πραγματοποίησαν την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Στη Μονεμβασία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη θέση «Κουρκούλα» από τον εφημέριο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, όπου παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετοί νέοι επέσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στο γραφικό λιμάνι της Ελιάς, ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού , πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο της ενορίας π. Βασίλειο Παπασωτηρόπουλο, όπου τολμηροί νέοι αγνόησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά. Μετά το πέρας της εορτής το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ» μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

Νεάπολη

7.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Νεάπολη 7.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Νεάπολη_1 7.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Νεάπολη_2 7.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Νεάπολη_3

Φώτο: Παναγιώτης Σταθάκης

Μονεμβασία

7.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια _Μονεμβασία7.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Μονεμβασία_37.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Μονεμβασία_1

Ελιά

7.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Ελιά7.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Ελιά_37.1.2015_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια_Ελιά_2

Φώτο: Μιχάλης Καρούνης

 

Check Also

Μονεμβασία: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας

Η Ενορία Μονεμβασίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος αλλά και το πρόγραμμα λειτουργιών Διακαινησίμου …

G-EZ117CQG76