UA-49499200-1

Μεθυστικοί ήχοι από το βιολί της Βανέσα Μέι

8.9.2014_Μεθυστικοί ήχοι από το βιολί της Βανέσα ΜέιΓεννημένη την ίδια ημερομηνία, στις 27 Οκτωβρίου, με τον μεγαλύτερο βιολιστή όλων των εποχών, τον Νικολό Παγκανίνι, η Βανέσα Μέι, η βιολίστρια που έκανε αγαπητό τον ήχο του βιολιού σε εκατομμύρια κόσμου, επισκέπτεται και πάλι την Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.
Με τις φαινομενικά ετερόκλητες μουσικές που απογειώνονται με το ηλεκτρικό βιολί της και τις δυνατές ιδέες ενορχήστρωσης, η «βασίλισσα του βιολιού», Βανέσα Μέι, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Βιβάλντι, αλλά και tango, ινδική μουσική, pop τραγούδια, μελωδίες του δικού μας Vangelis και σπουδαίες μπαλάντες.

Πρωτοπόρος με ρεκόρ Γκίνες

Η Βανέσα Μέι γεννήθηκε στη Σιγκαπούρη, από πατέρα Ταϊλανδό και μητέρα Κινέζα και μετακόμισε στο Λονδίνο, όταν ήταν 4 χρόνων. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στα 3 της και βιολί στα 5. Στην παιδική της ηλικία, έγινε γνωστή στη Μεγάλη Βρετανία από τις συχνές εμφανίσεις της σε τηλεοπτικές εκπομπές, που είχαν κυρίως θέμα την κλασική μουσική. Το πρώτο της κοντσέρτο ήταν σε ηλικία 10 ετών, με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου, ενώ στα 11, έγινε δεκτή στο Royal College of Music. Στα 13 της, ήταν η νεότερη βιολονίστα, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, που ηχογράφησε τα κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Τσαϊκόφσκι.

Είναι η πρώτη, που συνδύασε με άνεση και πρωτοτυπία την κλασική με την pop μουσική και θεωρείται δημιουργός ενός εντελώς νέου είδους fusion μουσικής, που σηματοδοτήθηκε με την κυκλοφορία του άλμπουμ της, «The violin player», το 1995, και γρήγορα αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό. Έχει συνεργαστεί με δημοφιλείς ποπ καλλιτέχνες. Η μουσική της ακούγεται στο σάουντρακ της μεγάλης παραγωγής της Disney, «Μulan», ενώ, με τα πρόσφατα άλμπουμ της, δοκιμάζει και τη φωνή της.

Με πολλά ταλέντα και φιλανθρωπική δράση

Πολυτάλαντη και δραστήρια, είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση, αφού έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκστρατείες του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, είτε ως σκηνοθέτης, είτε ως ηθοποιός. Έχει ψηφιστεί από το περιοδικό People ως μία από τους «50 ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο», ενώ το πρόσωπό της έχει κοσμήσει μερικά από τα πιο γνωστά περιοδικά μόδας.

Επίσης, κάνει σκι από 4 ετών και ήθελε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα 14 της. Τον Φεβρουάριο του 2014, πραγματοποίησε το παιδικό της όνειρο, καθώς συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι με τα χρώματα της Ταϊλάνδης, στο αγώνισμα του γιγαντιαίου σλάλομ. Ακόμα, υπάρχει αστεροειδής, που ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 1990 και φέρει το όνομά της, ο «10313 Vanessa – Mae».

Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη – Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 140 ευρώ, Α’ ζώνη: 110 ευρώ, Β’ ζώνη: 85 ευρώ, Γ’ ζώνη: 65 ευρώ, άνω διάζωμα: 45 ευρώ, ΑΜΕΑ: 30 ευρώ. Προπώληση: Ηρώδειο (καθημερινά: 9:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00), κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών: Πανεπιστημίου 39 – εντός Στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 17:00, Σάββατο: 9:00 – 15:00), καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινές και Κυριακές: 9:00 – 21:00), ηλεκτρονικά: greekfestival.gr.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76