UA-49499200-1

Λογοτεχνική Βραδιά στο Γεράκι

22.9.2014_Λογοτεχνική Βραδιά στο Γεράκι_3Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος θα επισκεφτεί το Γεράκι το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014,  με σκοπό να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ο, τι αγαπώ είναι δικό σου». Ο λογοτέχνης είναι καλεσμένος της Λέσχης ανάγνωσης λογοτεχνίας της Βιβλιοθήκης Γερακίου, τα μέλη της οποίας έχουν ήδη διαβάσει και συζητήσει το αξιόλογο αυτό βιβλίο. Το μυθιστόρημα  «Ο, τι αγαπώ είναι δικό σου» αποτελεί το 7ο κατά σειρά βιβλίο – θέμα συζήτησης της δραστήριας Λέσχης, που εδώ και επτά μήνες συναντιέται  σε όμορφους τόπους του χωριού (καφέ, όμορφες βεράντες, αρχαιολογικούς χώρους, τόπους με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, κ.α.), για ένα δίωρο το μήνα,  συζητώντας για ένα βιβλίο, «το βιβλίο του μήνα».

Στη διάρκεια της επτάμηνης δραστηριότητας της Λέσχης, καταξιωμένοι λογοτέχνες έχουν αποδεχτεί τις προσκλήσεις της  προσφέροντας το δικό τους, άκρως γονιμοποιό στοιχείο, στις πολύ ενδιαφέρουσες και ανοικτές στο κοινό  λογοτεχνικές συζητήσεις. Αυτή τη φορά, ο καλεσμένος του Σεπτεμβρίου,  ο Γιάννης Καλπούζος, θα συναντηθεί και με τους  «καλά διαβασμένους», τα μέλη της Λέσχης, αλλά  και σε μια ανοικτή εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ίδιος στο ευρύ κοινό  το νέο βιβλίο του.

Η Λέσχη ανάγνωσης λογοτεχνίας της Βιβλιοθήκης Γερακίου, με ιδιαίτερη χαρά σας περιμένει στην όμορφη λογοτεχνική βραδιά, με οικοδεσπότη τον Γιάννη Καλπούζο.

Τόπος συνάντησης: Δημοτικός Ξενώνας Γερακίου, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014,  στις 19.30

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Καλπούζος είναι σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός.

Γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Από το 1983 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Το 2000 από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα εκδόθηκε η ποιητική συλλογή του «Το νερό των ονείρων» καθώς και το μυθιστόρημα του «Μεθυσμένος δρόμος».

Το 2002 από τις εκδόσεις Κέδρος εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του «Μόνο να τους άγγιζα» και το 2005 από τις εκδόσειςΆγκυρα, το μυθιστόρημά του «Παντομίμα Φαντασμάτων».

Το 2006 και το 2007 από τις εκδόσεις Ίκαρος εκδόθηκαν η ποιητικές συλλογές του «Το παραμιλητό των σκοτεινών Θεών» και«Έρωτας νυν και αεί», με την οποία ήταν υποψήφιος στη «μικρή λίστα» για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008.

Ακόμη, έχει γράψει τους στίχους 67 τραγουδιών μεταξύ των οποίων τα: «Ό, τι αγαπώ είναι δικό σου», «Δέκα μάγισσες», «Τι μου ‘χει λείψει», «Γιατί πολύ σ’ αγάπησα» κ.ά. καθώς και 18 στίχους για το παιδικό θεατρικό «Τρυφεράκανθος».

To Νοέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το μυθιστόρημά του με τίτλο «Ιμαρέτ» και υπότιτλο «Στη σκιά του ρολογιού», που κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και των Λεσχών Ανάγνωσης το 2009. Το Ιμαρέτ μεταφράστηκε στα τουρκικά, ενώ κυκλοφορεί σε audio book καθώς και έκδοση με τα τραγούδια που αναφέρονται στο βιβλίο και υπήρχαν πριν από το 1880. Το 2014 κυκλοφόρησε το νέο του Μυθιστόρημα «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου»,  από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76