UA-49499200-1

Κύπελλο Ελλάδας: Ισοπαλία (1-1) στα Πηγάδια για Ξάνθη και Παναθηναϊκό

ÔÏ 1-1 ÊÁÑÅËÇÓ   ÎÁÍÈÇ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ξάνθη και Παναθηναϊκός στα Πηγάδια στον πρώτο αγώνα τους για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο κάτοχος του τίτλου φλέρταρε με τη δεύτερη φετινή ήττα στην πόλη της Θράκης, την οποία τελικώς απόφυγε στο 88΄ κι έτσι απόκτησε πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς, την επόμενη Πέμπτη (29/1).

Ο Παναθηναϊκός ήταν τελείως ακίνδυνος επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχε μεν να επιδείξει κατοχή της μπάλας (55%) αλλά καθόλου ουσία στο παιχνίδι του, με μοναδική αξιόλογη στιγμή εκείνη στο 23ο λεπτό, όταν ο Λισγάρας πρόλαβε με εντυπωσιακό τάκλιν να αποκρούσει το γυριστό σουτ του Καρέλη.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν πιο ουσιαστικοί και επικίνδυνοι, με τον Κοτσόλη να αποκρούει το πλασέ του Κλέιτον στο 26΄ και το σουτ του Σολτάνι στο 31΄, αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει στο 43΄, όταν από τη σέντρα του Μπέρτου ο Λουσέρο έκανε το 1-0 με σουτ στην κίνηση από το σημείο του πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Αναστασίου προσπάθησε να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του με την είσοδο του Πέτριτς, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη από τον άξονα, με τον Ράσβαν Λουτσέσκου να απαντά προσθέτοντας τρίτο κεντρικό μέσο (Βασιλακάκης) για να ελέγξει τη μεσαία γραμμή.

Οι Ακρίτες είχαν «μπλοκάρει» τη δημιουργία των αντιπάλων τους με πολυπρόσωπη παρουσία και συνεχή πίεση. Ένα σουτ του Ουάλας απέκρουσε ο Κοτσόλης (53΄), ο Κυριακίδης έπραξε το ίδιο στην προσπάθεια του Καρέλη (54΄), ένα σουτ του Ζέκα έφυγε άουτ (68΄) και μια προσπάθεια του Πέτριτς που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης (80΄) ήταν οι καλύτερες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο, ως το 1-1.

Η λύτρωση για τους «πράσινους» ήρθε στο 88΄ με τον Καρέλη, αλλά το «μισό» γκολ ανήκει στονΜπεργκ που είχε μπει αλλαγή στο 75΄ και ο οποίος πήρε τη μπάλα με πλάτη από αριστερά, ξεπέρασε τον Μπέρτο και βρήκε με το αριστερό τον σκόρερ, που είχε κάνει ωραία κίνηση χωρίς την μπάλα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76