UA-49499200-1

Κινεζική αντιπροσωπεία από την περιοχή Sichuan στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

5.6.2014_Κινέζικη αντιπροσωπεία στη Περιφέρεια Πελοποννήσου_1Κινεζική Αντιπροσωπεία από την περιοχή Sichuan (Σεσουάν) με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Gao Feng πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα. Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο περιοχών στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της μεταφοράς τεχνογνωσίας, των εξαγωγών και του τουρισμού.

Οι Κινέζοι, ιδιαίτερα πρακτικοί, αφού εξέφρασαν την χαρά τους για την παρουσία τους στην Τρίπολη, και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή της Πελοποννήσου και την ιστορία της, ζήτησαν να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία και να γίνουν ουσιαστικά βήματα στον τομέα καλλιέργειας της ελιάς αλλά και άλλων προϊόντων, όπως το σκόρδο, η πατάτα, τα αμπέλια, στην περιοχή της Sishuan ,ενώ ανακοίνωσαν πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες για συνεργασία με παραγωγούς της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας καλωσορίζοντας την κινεζική αντιπροσωπεία, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος για λόγους ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να υποδεχθεί την αντιπροσωπεία, και δήλωσε πως «η αγροτική οικονομία και ο τουρισμός αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του αφού όπως είπε «είναι μία σημαντική μέρα για τον τόπο μας γιατί μέσα από τέτοιες συναντήσεις και συνεργασίες μπορεί να προκύψει κάτι θετικό και για τις δύο περιοχές, που έχουν πολλά κοινά».

5.6.2014_Κινέζικη αντιπροσωπεία στη Περιφέρεια Πελοποννήσου_4 5.6.2014_Κινέζικη αντιπροσωπεία στη Περιφέρεια Πελοποννήσου_3

Τόνισε δε ο κ. Γιαννακούρας πως «είμαι εντυπωσιασμένος από την πρακτική διάθεση που επιδεικνύουν οι Κινέζοι που δεν μένουν στη θεωρία» και εξέφρασε τη σιγουριά του πως άμεσα θα γίνουν τα πρώτα βήματα της συνεργασίας με σκοπό το όφελος και για τις δύο περιοχές και κυρίως των κατοίκων τους, ευχαριστώντας παράλληλα τον αντιπρόεδρο της Βουλής αλλά και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας για την παρουσία τους στην Πελοπόννησο και την Αρκαδία.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο κ. Ren Yongchang Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας, ο κ. Zhang Xiaoqiang Αναπληρωτής Διευθυντής Διεθνών Συνεργασιών, ο Han Yong Αναπληρωτής Διευθυντής Εξωτερικών, ο κ. Liu Zhongnan Γενικός Γραμματέας της Επαρχίας, ο κ. Li Zhuo ερευνητής του Τμήματος Γεωργίας, οι νεοεκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Μπακούρης και Νίκος Γιαννακόπουλος και ο διευθυντής της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της ΠΕ Αρκαδίας κ. Γιαννόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας πρόσφερε τέλος ως δώρο στα μέλη της Αντιπροσωπείας το λεύκωμα με τίτλο «Οι μύθοι της Αρκαδίας» και δέχθηκε ως αντίδωρο ένα εργόχειρο με κεντημένο το ζώο που αφθονεί στην περιοχή, το Πάντα.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76