UA-49499200-1

Καραγκιόζης εναντίον Σκρουτζ σε ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα

20.12.2014_Καραγκιόζης εναντίον Σκρουτζ σε ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα
Ηλίας Καρελλάς και Ημισκούμπρια.

Μέσα από το παιχνίδι της σκιάς με το φως, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, η καινούρια παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το θαύμα των Χριστουγέννων» θα μας παρασύρει σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο της περιπέτειας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 20 έως τις 30 Δεκεμβρίου (εκτός της Τετάρτης 24/12), στις 5 το απόγευμα.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κύκλου «Χριστούγεννα στο Μέγαρο», ο Ηλίας Καρελλάς, με τον ευρηματικό θίασο σκιών του και τη μουσική συντροφιά των Ημισκούμπριων και της Kompanía, θα αναμετρηθεί με τον γερο – τσιφούτη Εμπενήζερ Σκρουτζ, την εμβληματική φιγούρα της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» του Τσαρλς Ντίκενς. Άραγε είναι ικανός ο διάσημος αρχιτσιγκούνης να ταλαιπωρεί ακόμα και τον πολυμήχανο Καραγκιόζη; Πώς θα αλλάξει ξαφνικά ο Σκρουτζ, το βράδυ των Χριστουγέννων; Ποια είναι τα φαντάσματα του παρελθόντος, που θα τρυπώσουν σαν σκιές στην καμπίνα του καραβιού του; Θα καταφέρουν η αγάπη, η μουσική και η συνεργασία να μεταμορφώσουν έναν άνθρωπο;

Ανανεωτική πνοή στο παιδικό και νεανικό θέατρο
Ξεκινώντας, το 1996, με παραστάσεις θεάτρου σκιών, ο Ηλίας Καρελλάς έδωσε, το 2002, μία ανανεωτική πνοή στο παιδικό και νεανικό θέατρο, δημιουργώντας πρωτοποριακές παραστάσεις, όπου – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – συνυπήρχαν αρμονικά, επί σκηνής, ο ηθοποιός, η σκιά, η κούκλα, η μάσκα και η ζωντανή μουσική.
Με τον θίασό του, ο οποίος έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και της Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων, έχει ανεβάσει πολυάριθμες παραστάσεις για παιδικό αλλά και ενήλικο κοινό, έχει στηρίξει το κοινωνικό έργο φορέων, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», η «Φλόγα», τα Παιδικά Χωριά SOS, ο Ερυθρός Σταυρός και η Unicef, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους  εκπροσώπους του θεάτρου σκιών και με σημαντικούς καλλιτέχνες και, το 2012, διοργάνωσε το καινοτόμο Φεστιβάλ Karagiozis Music Project. Κατά καιρούς, έχει τιμηθεί για τις παραστάσεις του με βραβεία από αναγνωρισμένους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του παρουσιάζονται και σε σχολεία, δήμους και Φεστιβάλ. Επιπλέον, διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια κατασκευής – εμψύχωσης φιγούρας και κούκλας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής  του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.

Συντελεστές
Θέατρο σκιών: Ηλίας Καρελλάς, ζωντανή μουσική: Ημισκούμπρια: Δημήτρης Μεντζέλος – Μ.C., Μιθριδάτης – M.C. και Πρύτανης – D.J., Kompanía: Κατερίνα Τσιρίδου, Δημήτρης Κρανίδας, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Νίκος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Γκίνης.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα: Banquet: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76