UA-49499200-1

Η επόμενη μέρα των εκλογών
Γράφει ο Γιώργος Κιοσές

kiosesΜέσα στις επόμενες ημέρες κάθε Δήμος θα έχει τη νέα του Διοίκηση για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απο το σύνηθες των τεσσάρων ετών. Καλούνται λοιπόν, ο Δήμαρχος και οι νεοεκλεγμένοι σύμβουλοι να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες και το έργο προς τους Δημότες του κάθε Δήμου για μια πενταετία πλέον.

Επίσης είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια το ζητούμενο είναι η επίτευξη υψηλού επιπέδου προσφορά υπηρεσιών προς τον δημότη αλλά και αποτελεσματικότητα στην οικονομική διαχείριση.

Γι’ αυτό η επιλογή για την στελέχωση των θεσμών διοικητικής λειτουργίας του Δήμου θα πρέπει να διέπονται από βασικά κριτήρια επιλογής, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα στο έργο τους.

Κριτήρια επιλογής

  • Οι τίτλοι σπουδών θεωρούνται αξιόπιστα και αντικειμενικά κριτήρια, αρκεί να έχουν συνάφεια με τις απαιτήσεις της θέσης για την οποία επιλέγεται.
  • Η κοινωνική ευαισθησία, η εξωστρέφεια, η διεκδίκηση κονδυλίων και η χάραξη κοινής δημοτικής δράσης είναι δεσμευτικά. Το πρόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε από τους δημότες πρέπει να υπερασπίζεται από όλους, αφού το αποδέχθηκαν και το υπηρέτησαν και προεκλογικά.
  • Η εξακρίβωση προηγούμενων επιτευγμάτων και επιτυχιών τόσο σε επίπεδο Δήμου, όσο και σε προσωπικό επίπεδο είναι αναγκαία.
  • Είναι προτιμότερο η κατάληψη θέσεων από ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία ώστε σε σχέση με άλλους οι οποίοι δεν τα διαθέτουν, θα χρειαστεί χρόνος ενημέρωσης αρκετός, κάτι που είναι πολυτέλεια στους σημερινούς ρυθμούς

Επίλογος

Αν όλα τα παραπάνω πάνε κατ’ ευχήν είναι σίγουρο ότι όλοι οι δημότες και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, όταν θα αντιληφθούν ότι επικρατούν συνθήκες ισονομίας και ισότητας για όλους θα βάλουν τον «ώμο» τους και θα πάνε την «άμαξα» του Δήμου προς το στερεό έδαφος της ανάπτυξης όλων των τομέων και δεν θα την αφήσουν στο «τέλμα» της μεμψιμοιρίας και των προσπαθειών διάσπασης της ενότητας του Δήμου, που ζήσαμε πριν λίγο καιρό.

Είναι πλέον καιρός να λύνουμε προβλήματα και όχι να δημιουργούμε.

Καλή επιτυχία σε όσουν αναλάβουν τις τύχες του Δήμου Μονεμβασιάς, για το καλό όλων των δημοτών του.

Γιώργος Κιοσές

Φαρμακοποιός – συγγραφέας

Αντιπρόεδρος των Απανταχού Μονεμβασιτών

Check Also

Τι δημοτική αρχή χρειαζόμαστε στη Σπάρτη;

Γράφει ο Γιάννης Ραχιώτης* Η πρώτη απάντηση που αυθόρμητα σου έρχεται είναι: Διαφορετική από τις προηγούμενες… …

G-EZ117CQG76