UA-49499200-1

Η εορτή της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβασία

28.4.2014_Παναγία Χρυσαφίτισσα_3Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εόρτασε η τοπική μας εκκλησία τη Δευτέρα του Θωμά, την πολιούχο και προστάτιδα του τόπου μας Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Την Κυριακή 27 Απριλίου 2014, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο, συγχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Θεοκτίστου. Εν συνεχεία τελέστηκε η ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

28.4.2014_Παναγία Χρυσαφίτισσα_1Την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η ιερά εικόνα της Παναγίας μας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο 28.4.2014_Παναγία Χρυσαφίτισσα_2προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συλλειτουργούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου 28.4.2014_Παναγία Χρυσαφίτισσα_5Ανδρούσης κ.κ. Θεοκτίστου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με 28.4.2014_Παναγία Χρυσαφίτισσα_4κατάληξη στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εορτή.

Τον εορτασμό της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας τίμησαν μεταξύ των άλλων με τη παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αθανάσιος Δαβάκης,  η βουλευτής κ. Φεβρωνία Πατριανάκου , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Μισθός  ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής και εκπρόσωποι της Αστυνομικής, Λιμενικής και Πυροσβεστικής Αρχής.

Ευχόμαστε η χάρη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας να φωτίζει τα βήματα και τις ψυχές των ανθρώπων.

 

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76