UA-49499200-1

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης επισκέπτεται τη Μονεμβασιά

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) εκπροσωπούμενη από 52 μέλη της, με αρχηγό την Μαριάνα Δεδάκη, Υπεύθυνη εκδρομών της ΕΕΠΦ, πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη εξόρμηση της νέας χρονιάς στη Μονεμβασιά και τον Μαλέα το 3ήμερο των Φώτων, από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017.

Τα μέλη θα διανυκτερεύσουν στη νέα πόλη της Μονεμβασιάς και την πρώτη ημέρα της εξόρμησης θα περπατήσουν το μονοπάτι που οδηγεί από τη γέφυρα στη δυτική πύλη της Καστροπολιτείας. Θα ξεναγηθούν στην Επάνω Πόλη και την Αγία Σοφία, θα κατηφορίσουν τις «βόλτες» και θα περιηγηθούν τους ναούς και τα στενά του Κάστρου έως τον Φάρο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ του BBC για το Παυλοπέτρι.

Την επομένη του Άη Γιαννιού θα ξεκινήσουν για τον Μαλέα με πρώτη στάση στα Βιγκλάφια και στη Λίμνη Στρογγύλη για παρατήρηση πουλιών. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο Σπήλαιο Καστανιάς και θα πεζοπορήσουν από τον Προφήτη Ηλία έως την Αγία Μαρίνα και το Απολιθωμένο Δάσος, όπου εθελόντριες του Κέντρου Ενημέρωσης θα τους ξεναγήσουν στο γεωλογικό πάρκο.

Στο δρόμο της επιστροφής τους για τη Μονεμβασιά θα απολαύσουν την παραλία της Νεάπολης.

Τέλος, την τρίτη ημέρα της επιστροφής θα περπατήσουν στο φαράγγι του Μπαλή, θα επισκεφθούν τον αναπαλαιωμένο νερόμυλο των Ταλάντων, θα σταματήσουν στον υγροβιότοπο του Λιμανιού του Γέρακα, θα περπατήσουν στο μονοπάτι που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο και στην Ακρόπολη του Ζάρακα και θα ξεναγηθούν στην Επίδαυρο Λιμηρά.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (www.eepf.gr) είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος. Έχει ως αποστολή της να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί, τόσο τους Έλληνες όσο και αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα για τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και να δραστηριοποιείται για τη προστασία της.

Για το έργο της έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Ford. Στον εκπαιδευτικό τομέα η ΕΕΠΦ διαχειρίζεται πέντε διεθνή και εθνικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

Ως εκπρόσωπος του FEE στην Ελλάδα είναι ο εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” για την προστασία και περιβαλλοντική διαχείριση των οργανωμένων ακτών και μαρινών της χώρας μας, καθώς και του προγράμματος “Green Key”, που αποβλέπει στην οικολογική και αειφόρο διαχείριση τουριστικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής και μεγέθους.

Ας σημειωθεί ότι και αυτή η εκδρομή των μελών της στη Μονεμβασιά και στον Μαλέα σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρησή τους σε θέματα φύσης της περιοχής.

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76