UA-49499200-1

Η ΑΝ.Α.Σ.Α καταγγέλει: «Κλέβουν την άμμο από τον Ευρώτα αδιαφορώντας για τις συνέπειες»

17.11.2014_Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλει κλέβουν την άμμο από τον Ευρώτα 17.11.2014_Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλει κλέβουν την άμμο από τον Ευρώτα_3

Παράνομες αμμοληψίες από τον Ευρώτα για τις ανάγκες του έργου «Σκούρα–Πυρί», καταγγέλει ο  Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α του Δήμου Σπάρτης, κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος. «Με πρόσχημα την διευθέτηση της κοίτης του Ευρώτα στο σημείο της γέφυρας, επιδόθηκαν σε ένα ξέφρενο ξεκοίλιασμα της κοίτης του Ευρώτα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουνδούρος, επισημαίνοντας ότι τεράστιοι όγκοι άμμου λαμβάνονται από το ποτάμι και στοιβάζονται στο εργοτάξιο για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του έργου.

«Η χωρίς φραγμούς αμμοληψία δεν μπορεί να καλυφθεί με την προσπάθεια νομιμοποίηση της  από τους υπεύθυνους της κατασκευής, αλλά και της επίβλεψης του έργου. Το «αμαρτωλό» έργο ξεκινά με τα ίδια χαρακτηριστικά, παράνομη αμμοληψία, μη καταβολή δεδουλευμένων και τους Περιφερειακούς άρχοντες να πανηγυρίζουν, να φωτογραφίζονται  και να μας παρουσιάζουν τηλεοπτικά ότι φροντίζουν και περιποιούνται τον ποταμό» τονίζει ο κ. Κουμουνδούρος δηλώνοντας ότι σε μια μέρα ήπιας δραστηριότητας τρία φορτηγά φορτώνουν άμμο από το ποτάμι και τον μεταφέρουν στο εργοτάξιο, τουλάχιστον από δεκαπέντε κυβικά άμμο το καθένα.

«Παρά την παρέμβαση του Δημάρχου Σπάρτης που για λίγες μέρες σταμάτησε  την δραστηριότητα τους, στη συνέχεια με μεγαλύτερη ένταση βαθαίνουν την κοίτη κάμποσα μέτρα, λαμβάνοντας χιλιάδες κυβικά καθαρή άμμο  και όχι αδρανή υλικά όπως γράφουν στα έγγραφα τους», διευκρινίζει ο κ. Κουμουνδούρος επισημαίνοντας ότι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται γιατί φοβούνται χειμωνιάτικα αυτού του είδους τις παρεμβάσεις στον Ευρώτα, ενώ παράλληλα οι Δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής επανειλημμένα  καταγγέλλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την παράνομη αμμοληψία.

Κλείνοντας ο κ. Κουμουνδούρος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είναι επιτέλους ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου να παρέμβουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της πολιτείας και των πολιτών της περιοχής ως έχουν καθήκον και υποχρέωση. Ας υπερασπιστούν επιτέλους τον Ευρώτα».

17.11.2014_Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλει κλέβουν την άμμο από τον Ευρώτα_2 17.11.2014_Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλει κλέβουν την άμμο από τον Ευρώτα_1

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76