UA-49499200-1

Ευρωπαϊκό Στίβου: Επέστρεψε στη βάση της η ελληνική αποστολή

18.8.2014_Επέστρεψε στη βάση της η ελληνική αποστολήΗ ελληνική αποστολή επέστρεψε σήμερα στη…βάση της, με κεντρικό πρόσωπο το Λούη Τσάτουμα, που κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης.

Απούσα από την αποστολή ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη. Η «αργυρή» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ «πέταξε απευθείας για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου ζει και προπονείται μόνιμα, ενώ απών ήταν και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος μετέβη στο Λαντάου για να λάβει μέρος στον αγώνα που είναι προγραμματισμένος γι΄ αύριο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ένα σημαντικό μετάλλιο για μένα. Πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή, με μεγάλα άλματα και μετάλλια για μένα και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής», τόνισε λίγη ώρα μετά την άφιξη των Ελλήνων αθλητών ο Λούης Τσάτουμας, ο οποίος αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει για τη συνέχεια:

«Μέχρι το 2016 θέλω να είμαι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει υγεία και να πηγαίνω μακριά στο σκάμμα». Ο Τσάτουμας θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος στον αστράγαλο, κι έπειτα, μαζί με τον προπονητή του, θα καταλήξουν στους αγώνες που θα πάρει μέρος στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος κατετάγη έβδομος στα 200 μέτρα, δήλωσε από την πλευρά του: «Με επηρέασε πάρα πολύ το γεγονός ότι έτρεχα στον όγδοο διάδρομο. Ένιωθα πολύ καλύτερα απ΄ό,τι στον προκριματικό και νομίζω πως θα μπορούσα να είχα πραγματοποιήσει καλύτερη εμφάνιση, αν ήμουν στους μέσα διαδρόμους. Τώρα θα ξεκουραστώ για λίγες μέρες κι έπειτα είναι πιθανό να κάνω κάποιους ακόμη αγώνες πριν ολοκληρώσω τη σεζόν».

Δηλώσεις έκαναν και οι Γωγώ Κοκλώνη, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Νικόλ Κυριακοπούλου. Η πρώτη, που έμεινε εκτός τελικού με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 για μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου επισήμανε:

«Τρομερή επιτυχία για την ελληνική ομάδα, που πραγματοποίησε φανταστική επίδοση, την καλύτερη που έχει σημειωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χάσαμε για ένα χιλιοστό μια θέση στον τελικό.»

Την 13η θέση στα 50χλμ βάδην πήρε ο Παπαμιχαήλ, ο οποίος πρόσθεσε: «Προσπάθησα πολύ, βρέθηκα μια ανάσα από το πανελλήνιο ρεκόρ και σε γενικές γραμμές πραγματοποίησα μια πολύ καλή παρουσία».

Έβδομη στο άλμα επί κοντώ κατετάγη η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ, αλλά δεν έδειξε να απογοητεύεται: «Η χρονιά δεν τελείωσε στη Ζυρίχη, καθώς έχω μπροστά μου το Diamond League του Μπέρμιγχαμ κι έπειτα τον τελικό στη Ζυρίχη. Προχωράμε και συνεχίζουμε με στόχο το καλύτερο».

Τελευταίος μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής,  Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις εμφανίσεις των αθλητών/τριών στη διοργάνωση: «Δύο μετάλλια είναι μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αποστολή. Μετά το 2004 υπάρχουν πολλά προβλήματα. Κάνω έκκληση ή απαίτηση στην Πολιτεία κάθε χρόνο να μας φτιάχνει κι ένα στάδιο. Η Παιανία είναι παρατημένη, ο Αγιος Κοσμάς χάθηκε και το ΟΑΚΑ έχει 95 τρύπες, από τις οποίες μπαίνουν νερά στο προπονητήριο. Όλα αυτά χρειάζονται λύση».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76