UA-49499200-1

Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

5.8.2016_Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ιατρική Απόβαση – 2016»,  φοιτητές από τις Ιατρικές Σχολές Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Κρήτης, θα εκπαιδευτούν και θα συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2016.

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση – 2016» διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος – Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και έχει ως σκοπό, την ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης είναι το μοναδικό Κέντρο Υγείας στην Νότια Πελοπόννησο που εκπαιδεύει φοιτητές.

5.8.2016_Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης_1

Στόχοι του προγράμματος είναι:

Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες.

Επικουρική υποστήριξη των απομακρυσμένων μονάδων υγείας του Ε.Σ.Υ. σε περιόδους αυξημένων αναγκών.

Γνωριμία των φοιτητών Ιατρικής με απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και προετοιμασία τους για την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο).

Προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

Συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας, απαραίτητης για την ιατρική κοινότητα για τη βέλτιστη δυνατή λειτουργικότητα της.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης ευχαριστεί θερμά την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την επιλογή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης ως ένα από τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας που θα εκπαιδευτούν φοιτητές ιατρικής, καθώς και το Δήμο Αν. Μάνης και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Π. Ανδρεάκο για την έμπρακτη συνεισφορά του στην εξεύρεση χώρου φιλοξενίας των φοιτητών.

 

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76