UA-49499200-1

Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Φωκιανός – Κυπαρίσσι

«Το μεγάλο έργο του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

«Ήταν μια προσπάθεια πολλών χρόνων και ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας», συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε: «Πολλοί το είχαν τάξει στο παρελθόν• κόμματα, Κυβερνήσεις, πολιτικοί, χωρίς ποτέ να το υλοποιήσουν. Χαίρομαι γιατί έγινε επί των ημερών μου, του Δημάρχου Μονεμβασίας και του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, συνδέοντας το Φωκιανό με το Κυπαρίσσι, την Κυνουρία με το Ζάρακα».

«Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Φωκιανός και το Κυπαρίσσι αποτελούν σημαντικούς προορισμούς, που θα υποδεχθούν και επενδύσεις και πολίτες που θέλουν να επισκέπτονται αυτή την πανέμορφη φύση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ήδη αυτή τη στιγμή το Λεωνίδιο αλλά και το Κυπαρίσσσι βρίσκονται σε τροχιά εξαιρετικής εξέλιξης κάνοντας τον αναρριχητικό τουρισμό σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, ενώ στόχος μας είναι σε συνεργασία με τους δύο Δήμους, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αναρριχητικού τουρισμού με πλήρη σεζόν τουρισμό».

Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε επίσης ότι το έργο παρουσίασε πολλές δυσκολίες, όχι μόνο τεχνικές, αλλά και προσκόμματα από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με τον τόπο, λέγοντας: «Για να επιτύχεις ωστόσο την ολοκλήρωση ενός έργου χρειάζεται να έχεις το θάρρος, την τόλμη και την επιμονή. Αυτό κάναμε με τις δημοτικές αρχές και τους Δημάρχους Νότιας Κυνουρίας και Μονεμβασίας, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής».

Τέλος ο κ. Τατούλης επισήμανε ιδιαίτερα τη συνεισφορά του αποβιώσαντος εκδότη της εφημερίδας «Κυνουρία» Ηλία Κουνιά, που είχε κάνει μεγάλο αγώνα εδώ και πολλές δεκαετίες για να γίνει ο δρόμος αυτός, προτείνοντας ο δρόμος από το Φωκιανό μέχρι τα όρια της Αρκαδίας να πάρει το όνομά του, αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει κάνει πάρα πολλά για την Κυνουρία, ιδιαίτερα δε για την  Τσακωνιά.

Προχωρά η μελέτη για τη σύνδεση Πούλιθρα – Φωκιανό
Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε τέλος ότι «σε συνεργασία με το Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας ήδη δόθηκε η μελέτη του δρόμου Πούλιθρα – Φωκιανός, ικανοποιώντας ένα ακόμα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής. Εκτιμώ ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη αυτή. Βρήκαμε μια παλιά προμελέτη, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα της μελέτης αυτής, προκειμένου να συνδεθεί ο Φωκιανός με το Κυπαρίσσι με τη μεγάλη πόλη της περιοχής, το Λεωνίδιο».

Στην τελετή εγκαινίων συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας και Αρκαδίας κ.κ. Αδαμαντία Τζανετέα και Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας και Λακωνίας, οι Δήμαρχοι Νότιας Κυνουρίας και Μονεμβασίας κ.κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και Ηρακλής Τριχείλης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πολιτών των δύο περιοχών.

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76