UA-49499200-1

Δημήτρης Μάρδας: «Για 3 μήνες το περίσσευμα της Αυτοδιοίκησης στην ΤτΕ»

22.4.2015_Δημήτρης Μάρδας - Για 3 μήνες το περίσσευμα της Αυτοδιοίκησης στην ΤτΕΟ αν. Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας για το χρονικό διάστημα, που υποχρεούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της Χώρας να διατηρήσουν τα ταμειακά διαθέσιμα και κεφάλαια τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, βάσει της σχετικής Πράξης Νομοθετικής Περιεχομένου, τόνισε, πως αφορά σε διάστημα τριών μηνών, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η διαδικασία αποτελεί «γενική αρχή», αφήνοντας δηλαδή ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο το χρονικό αυτό διάστημα να επεκταθεί και πέρα των τριών αυτών μηνών.

«Το βραχυχρόνιο διάστημα θα είναι διάρκειας τριών μηνών» απάντησε ο κ. Μάρδας στη σχετική ερώτηση, μιλώντας σήμερα το πρωί στο mega, παρουσία και του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, για να προσθέσει, ωστόσο:

«Πρόκειται για μία γενική αρχή. Δεν βλέπω το λόγο γιατί οι Δήμοι να μην έχουν το περίσσευμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας και μάλιστα με ένα 2,5%, αντί για 0,5%, 0,6% και 1,2%, που έχουν τώρα τα χρήματά τους στις εμπορικές τράπεζες».

Ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε, πως ζητά το «περίσσευμα των Δήμων και των Περιφερειών» και «όχι γενικά τα διαθέσιμά τους» όπως είπε, ενώ απαντώντας στο ερώτημα του κ. Πατούλη, αν αυτό το «περίσσευμα» περιλαμβάνει και τα έσοδα των Δήμων από τα “ανταποδοτικά τέλη”, απάντησε:

«Όχι, δεν περιλαμβάνουν τα έσοδα αυτά», με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να επανέρχεται και να επισημαίνει, πως για κάποιο χρονικό διάστημα – μέχρι να διατεθούν στους σκοπούς για τους οποίους προορίζονται – αποτελούν «περίσσευμα» των Δήμων, με τον αν. Υπουργό Οικονομικών να απαντά εκ νέου:

«Η διαδικασία είναι ξεκάθαρη: Μιλάω για το “περίσσευμα”», περιλαμβάνοντας, ουσιαστικά, και τα “ανταποδοτικά” στα προς μεταφορά χρήματα στην ΤτΕ.

Τέλος, επί του ίδιου θέματος, ο κ. Μάρδας έκανε λόγο για «παράβαση του νόμου με συνέπειες», στην περίπτωση που Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δεν μεταφέρουν τα χρήματά τους στην ΤτΕ, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, παραπέμποντας στους νομικούς, για το ποιες είναι οι συνέπειες αυτές.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μάρδας έκανε γνωστό, πως προκειμένου να ανταποκριθεί το Κράτος στις ταμειακές υποχρεώσεις του (μισθούς, συντάξεις και λοιπές υποχρεώσεις), λείπουν 400 εκ. € μέχρι την 24η Απριλίου, δηλώνοντας ταυτόχρονα αισιόδοξος, πως τα χρήματα αυτά δεν είναι πολλά και θα βρεθούν.

 

Πηγή: epoli.gr

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76