UA-49499200-1

Γενέθλια με νέο άλμπουμ για τον αειθαλή Λέοναρντ Κοέν

21.8.2014_Γενέθλια με νέο άλμπουμ για τον αειθαλή Λέοναρντ ΚοένΟ αγαπημένος, αειθαλής τροβαδούρος Λέοναρντ Κοέν θα γιορτάσει τα 80ά γενέθλιά του τον επόμενο μήνα με την κυκλοφορία του νέου στούντιο άλμπουμ του, με τίτλο «Popular Problems». Ο διάσημος λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδιστής, στην πέμπτη δεκαετία παραγωγής αναγνωρισμένης μουσικής, παραμένει στη κορυφή, πράγμα σπάνιο για έναν καλλιτέχνη μεγάλης ηλικίας.
Το «Popular Problems» – το οποίο αποτελεί το 13ο στούντιο άλμπουμ του Κοέν με την Columbia Records από το 1967 – κυκλοφορεί δύο χρόνια μετά το «Old Ideas», που σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις στη καριέρα του Καναδού.

Η επίσημη ανακοίνωση της νέας κυκλοφορίας ήρθε μερικές ημέρες μετά από τις πληροφορίες που ακούστηκαν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το κλαμπ των θαυμαστών του στην Ιρλανδία, όταν ο διαχειριστής της επίσημης ιστοσελίδας του Κοέν,  Τζάρκο Αργιάτσαλο, διάβασε το ακόλουθο κείμενο: «Ο Λέοναρντ δούλεψε σκληρά στο στούντιο ετοιμάζοντας ένα άλμπουμ με νέα του τραγούδια. Ο ίδιος μου ζήτησε να σας ενημερώσω ότι το “Popular Problems” θα κυκλοφορήσει λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά του».
Για την δημιουργία των εννέα νέων του τραγουδιών, ο Κοέν συνεργάστηκε με τον παραγωγό Πάτρικ Λέοναρντ, γνωστό από τη συνεργασία του με τη Μαντόνα σε τραγούδια όπως τα «Frozen», «Like a Prayer», «Live to Tell», «La Isla Bonita» κ.ά.. Ημερομηνία κυκλοφορίας του «Popular Problems» έχει οριστεί η 23η Σεπτεμβρίου, μόλις δύο ημέρες μετά τα 80ά  του γενέθλια του αγαπημένου δημιουργού (γεννήθηκε 21 Σεπτεμβρίου 1934).

«Για ακόμα μια φορά, ο Λέοναρντ Κοέν σπάει τα μουσικά όρια με νέα δημιουργική έμπνευση» δηλώνει ο Ρομπ Στρίνγκερ, πρόεδρος της Columbia Records. «Αυτά τα εννέα νέα τραγούδια είναι απλά πανέμορφα και καινοτόμα, με ένα ξεχωριστό πνεύμα».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76