UA-49499200-1

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Άμεση λύση των προβλημάτων των μηχανικών ζητά το ΤΕΕ

Νέα παρέμβαση με συγκεκριμένα αιτήματα, όσον αφορά την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού, έκανε χθες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προς το Υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός, απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών και σχετικής συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της ΔΕ ΤΕΕ μαζί του, με την οποία τίθενται γραπτώς και επιτακτικά τα ζωτικά και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 100 χιλιάδες και πλέον μηχανικοί.

Στην επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ ζητείται η άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού και της κυβέρνησης για:

  • Ανάκληση της διαδικασίας της αποστολής στο ΚΕΑΟ όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών Μηχανικών, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, είτε βρίσκονται, είτε δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.
  • Ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για δέσμευση από τις ΔΟΥ των περιουσιακών στοιχείων ασφαλισμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ.
  • Μη υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από Μηχανικούς που δεν έχουν ενεργά «φορολογικά Βιβλία».
  • Λειτουργία της εγγυοδοσίας από το ΤΜΕΔΕ αντίστοιχη της εγγυοδοσίας του ΤΣΜΕΔΕ.
  • Πάγωμα των παλαιότερων ασφαλιστικών οφειλών προς το ΤΣΜΕΔΕ, δικαίωμα για ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών των Μηχανικών από παλαιές ασφαλιστικές εισφορές σε 100 άτοκες δόσεις.
  • Αύξηση του ορίου οφειλών για να βγει κάποιος/α σε σύνταξη, από τις 15.000,00 € στις 25.000,00 €. Να δίνεται επιπρόσθετα η δυνατότητα στον ασφαλισμένο (με αίτησή του) να διαγράφει την οφειλή του (με αντίστοιχη απώλεια ασφαλιστικού χρόνου).
  • Επίλυση του ζητήματος που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη επιβολή αναδρομικών εισφορών από το 2011 σε μισθωτούς Μηχανικούς, πολλοί από τους οποίους μπορεί να είναι άνεργοι σήμερα.

Πηγή: portal.tee.gr

 

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76