UA-49499200-1

Από 349 μέχρι…10.000 δολάρια η τιμή του Apple Watch

10.3.2015_Από 349 μέχρι...10.000 δολάρια η τιμή του Apple Watch
Ο Τιμ Κουκ παρουσιάζει το Apple Watch.

Πολυαναμενόμενες λεπτομέρειες σχετικά με το AppleWatch, το οποίο είχε ανακοινωθεί πριν μερικούς μήνες, παρουσίασε η Apple.

Η συλλογή των smartwatches της εταιρείας αρχίζει από τα 349 δολάρια, για την πιο απλή έκδοση, και φτάνει μέχρι τα 10.000, για το χρυσό (18 καρατίων).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τα μεγαλύτερα (42 χιλιοστών) μοντέλα του ρολογιού θα κοστίζουν γύρω στα 50 δολάρια περισσότερο από τις εκδόσεις των 38 χιλιοστών. Οι προπαραγγελίες θα αρχίσουν στις 10 Απριλίου, ενώ η διάθεση στο ευρύ καταναλωτικό κοινό θα αρχίσει στις 24 Απριλίου.

Όσον αφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, είπε ότι ανέρχεται στις 18 ώρες. Η συσκευή χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το iPhone (5 και άνω), και, όπως τόνισε, χιλιάδες εφαρμογές ήδη έχουν αναπτυχθεί για λογαριασμό του – μεταξύ των οποίων το Uber, το WeChat, το Facebook και το Instagram. Επίσης, άλλες δυνατότητες (μέσω εφαρμογών) περιλαμβάνουν τη χρήση σε δωμάτια ξενοδοχείου, το ψάξιμο τίτλων τραγουδιών (μέσω Shazam) και άλλα.

Στις άλλες δυνατότητές του περιλαμβάνονται GPS tracking, λήψη κλήσεων, αποστολή και λήψη μηνυμάτων κ.α. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στις fitness εφαρμογές.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο laptop με «retina» οθόνη των 12 ιντσών, υψηλότερης ανάλυσης από ό,τι του MacBook Air. Η Apple κάνει λόγο για το πιο αποδοτικό laptop από πλευράς ενέργειας στον κόσμο, και ταυτόχρονα το πιο λεπτό (13.1 χιλιοστά στο σημείο του μεγαλύτερου πάχους του).

Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται feedback μέσω δονήσεων από το trackpad και ένα port (USB-C). Η εταιρεία αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν Bluetooth και wi-fi για την περαιτέρω διασύνδεση της συσκευής.

Η βασική του έκδοση θα κοστολογείται στα 1.299 ευρώ. Επίσης, παρουσιάστηκε και το ResearchKit, ένα προϊόν λογισμικού για τα iPhones που απευθύνεται κυρίως σε ερευνητές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον ιατρικό τομέα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76