Οι «Γιορτές του Νότου» επιστρέφουν για έκτη συνεχή χρονιά, με ένα νέο μελωδικό ταξίδι που περιλαμβάνει πέντε μουσικές στάσεις, σε σημεία ορόσημο του Δήμου Μονεμβασίας.
Το μουσικό φεστιβάλ «‘ΟΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, συνεργατικό εγχείρημα από νέους που διαμένουν στα Βάτικα Λακωνίας, με βάση την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Θύμβρη. Ξεκίνησαν οργανικά και αυθόρμητα το 2018, δίνοντας ζωή, κίνηση και ενέργεια σε ένα τόπο που το έχει τόσο πολύ ανάγκη.
«Η ΌΣΤΡΙΑ είναι το ανακάτεμα της ζωντανής μουσικής με τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και με τους ανθρώπους του», αναφέρουν με ανακοίνωσή του οι διοργανωτές, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με τις Γιορτές του Νότου ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μοιράσματος, συναναστροφής και ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα γνωριζόμαστε με εκλεκτά χωριά της Νοτιοανατολικής Λακωνίας. Μέσα από πολιτιστικές δράσεις που αγκαλιάζουν το χθες και το σήμερα, οραματιζόμαστε το ζωντάνεμα της επαρχίας».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
28 Ιουνίου 2025
Δημήτρης Μυστακίδης, Καρνάγιο, Νεάπολη
Ο Δημήτρης Μυστακίδης, αναβιώνοντας την ξεχασμένη τεχνική της τσιμπητής κιθάρας, θα διασκευάσει ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική από Έλληνες μετανάστες και θα δώσει πνοή στο από καιρό αφημένο Καρνάγιο, στη Νεάπολη Λακωνίας.
26 Ιουλίου 2025
Mode Plagal, Νερόμυλοι, Τάλαντα
Οι Mode Plagal θα αναμείξουν την ελληνική παράδοση με τη jazz, τη funk και τη βαλκανική μουσική και αυτοσχεδιάζοντας θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, σε ένα εξωτικό σκηνικό κάτω από τα πλατάνια και πλάι στους νερόμυλους, στα Τάλαντα Λακωνίας.
10 Αυγούστου 2025
Γιάλα, Αγία Παρασκευή, Μεσοχώρι
Οι Γιάλα θα δημιουργήσουν ένα γνήσια παρεΐστικο κλίμα με παραδοσιακή μουσική στο γλέντι του καλοκαιριού, κάτω από το φωτισμένο Κάστρο της Αγίας Παρασκευής, στο Μεσοχώρι Λακωνίας.
6 Σεπτεμβρίου 2025
Στέλιος Πετράκης Trio, Άγιος Αθανάσιος, Παντάνασσα
Ο Στέλιος Πετράκης παρέα με το Μιχάλη Κονταξάκη και το Δημήτρη Σιδερή, θα συνδυάσουν αριστοτεχνικά την κληρονομιά της κρητικής μουσικής με καινοτόμες παγκόσμιες επιρροές και οργανικές συνθέσεις, δίπλα στον πεντάτρουλο Βυζαντινό ναό του Αγίου Αθανασίου, στην Παντάνασσα Λακωνίας.
11 Οκτωβρίου 2025
Κουμπάρες, Λιμανάκι, Νεάπολη
Οι Κουμπάρες θα μας παρασύρουν σε ένα μουσικό κους κους με παραδοσιακό ηχόχρωμα στο Λιμανάκι, το αλιευτικό καταφύγιο της Νεάπολης.
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Email: ostriafest@gmail.com
Αναστασία-Αρετή Γαβρίλη: +30 6932507219
Γιώργος Τάντουλος: +30 6982077826