UA-49499200-1

2,8 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας

Με 2.852.508,34 € χρηματοδοτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου Παναγιώτη, από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, το έργο «Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας».

Το ανωτέρω έργο αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών που ήδη εκτελούνται στο υφιστάμενο κτίριο με προηγούμενο έργο, το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με ποσό 2.120.000,00 €.

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου με τη δημιουργία τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων  και συγκεκριμένα:

α) τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ.,
β) τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ.,
γ) αποθήκες-μηχανολογικές εγκαταστάσεις και w.c 181,25 τ.μ. και
δ) χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο -εκθετήριο, για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, τονίζει με ανακοίνωσή του: «Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο – τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας, θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως Τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής».

Το staging.www.staging.monemvasianews.gr αισθάνεται την ανάγκη, να ευχαριστήσει όλους εκείνους που πίστεψαν και αγωνίστηκαν για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού έργου. Το Δήμο Μονεμβασίας και το Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, αλλά και όλους εκείνους που μαζί με το Δήμαρχο συμπορεύθηκαν σε αυτή την προσπάθεια. Η ολοκλήρωση και απόδοση στην τοπική κοινωνία ενός τόσο σημαντικού έργου, δίνει υπεραξία στον τόπο και παράλληλα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, τοποθετώντας τη Μονεμβασία σε πολύ υψηλή θέση για τα επόμενα χρόνια.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76