UA-49499200-1

Ξεκινά αύριο Τετάρτη στη Ρόδο το 9ο EESD Forum

Το Europe, Entrepreneurship & Sustainable Development Forum, επανέρχεται με την 9η εκδοχή του, μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό από ποτέ. Μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021, φιλοξενεί 8 διαδικτυακές εκδηλώσεις με θεματολογία που εμπνέεται από προβληματικές που έχει αναδείξει η επικαιρότητα, αλλά κυρίως με θεματολογία που προκαλεί τη συζήτηση για μείζονα θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και το διαμορφούμενο μέλλον μας, ειδικά καθώς εξερχόμαστε σταδιακά από τη παγκόσμια «στάση» που προκάλεσε η πανδημία COVID19.

Το EESD Forum αποτελεί τον αρχαιότερο θεσμό στη Ρόδο που είναι αφιερωμένος στη βιώσιμη ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία. Από το 2013, φέρνει στη Ρόδο επιστήμονες και ειδικούς από όλη την Ελλάδα να μιλήσουν για εξειδικευμένα θέματα, δίνει βήμα στο τοπικό επιστημονικό κοινό, αλλά και προωθεί την επιχειρηματικότητα με την παρουσίαση στο ευρύ κοινό πρωτοπόρων, καινοτόμων και θετικών παραδειγμάτων επιχειρηματικότητας από τη Ρόδο και τα γύρω νησιά. Το EESD Forum έχει αγκαλιαστεί από τους τοπικούς φορείς καθώς παρέχει ένα επιπλέον βήμα για συζήτηση και διαβούλευση. Από το 2015, οπότε και υιοθετήθηκαν, το EESD Forum είναι αφιερωμένο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και προσπαθεί, οι θεματικές του να υπηρετούν την οικουμενική προσπάθεια για επίτευξή τους.

Πέρσι, το EESD Forum αρχικά αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας και έπειτα επέστρεψε τον Δεκέμβριο σε μία καθαρά ψηφιακή διοργάνωση με τρεις εκδηλώσεις. Φέτος, η πρόκληση γίνεται ευκαιρία, και το EESD Forum προσαρμόζεται καθολικά στις νέες συνθήκες, μεγαλώνει και αφορά πλέον ολόκληρη την Ελλάδα, με συμμετοχή εξαιρετικών ομιλητών από κάθε γωνιά του κόσμου και από κάθε επιστημονικό πεδίο, καθώς η τεχνολογία βοηθά να ξεπεραστούν τα γεωγραφικά και τεχνικά εμπόδια μίας δια ζώσης εκδήλωσης. Παράλληλα, το EESD Forum γίνεται διαθέσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς εκτός από όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μέσω Zoom, θα μεταδίδεται ταυτόχρονα από το κανάλι του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube.

Η φετινή διοργάνωση ασχολείται με το ελληνικό κίνημα #metoo, την χειραφέτηση της γυναίκας, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ευρωπαϊκό Green Deal, την Κλιματική Αλλαγή, την Πράσινη Επιχειρηματικότητα, την διαχείριση πόλεων, τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία.

Πρόγραμμα

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, ώρα 19:00
Κίνημα #metoo: η περίπτωση της Ελλάδας!

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, ώρα 19:00
Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, ώρα 19:00
Πολιτισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021, ώρα 19:00
Ευρωπαϊκό Green Deal, Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021, ώρα 19:00
Πράσινη Επιχειρηματικότητα: τοπικές εφαρμογές

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, ώρα 19:00
Κτίζοντας καλύτερες πόλεις, καλύτερους προορισμούς

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, ώρα 19:00
Women’s Empowerment: Ο δρόμος για την ισότητα

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, ώρα 19:00
Δημοκρατία και Θεσμοί στη μετά-COVID εποχή

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom. Απαιτείται προεγγραφή, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Πληροφορίες εγγραφής στις εκδηλώσεις στο Facebook.
Για όσους/ες δεν προλάβουν να εγγραφούν ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω Zoom, όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ και θα διατηρηθούν εκεί στο αρχείο, για μελλοντική αναφορά.

Το EESD Forum 2021 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ., με επιστημονικό συνεργάτη το Rhodes Project.

Έχει ενταχθεί επίσημα στις τοπικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “GIRA – Green Initiatives in Rural Areas” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το EESD Forum είναι αφιερωμένο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EESD Forum, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και τις επιμέρους εκδηλώσεις, για συνεντεύξεις κ.τ.λ. παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Σπιτιού, κο Μιχαήλ Καβουκλή, στο kavuklis@houseofeurope-rhodes.eu και στα τηλ. 2241030486, 6948278995.

 

 

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76