UA-49499200-1

ΙΚΙΓΚΑΪ: Τα µυστικά της Ιαπωνίας για µια µακρά και ευτυχισµένη ζωή

Το βιβλίο με τίτλο «ΙΚΙΓΚΑΪ Τα µυστικά της Ιαπωνίας για µια µακρά και ευτυχισµένη ζωή» των Έκτορ Γκαρθία και Φρανσέσκ Μιράλλιες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, όλοι έχουμε ένα ικιγκάι, έναν λόγο ύπαρξης. Κάποιοι έχουν ήδη βρει το ικιγκάι τους κι έχουν επίγνωση αυτού, άλλοι το κουβαλάνε μέσα τους, αλλά το ψάχνουν ακόμα. Το ικιγκάι είναι ένα από τα μυστικά για μακρά, νεανική και ευτυχισμένη ζωή, σαν τη ζωή των κατοίκων τής Οκινάουα, του νησιού με τον μακροβιότερο πληθυσμό στον κόσμο. Το βιβλίο αυτό αναλύει για πρώτη φορά τους τρόπους των αιωνόβιων Ιαπώνων για αισιόδοξη και δραστήρια ζωή, αποκαλύπτοντάς μας το πώς τρέφονται, πώς κινούνται, πώς δουλεύουν, και –το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό– πώς βρίσκουν το ικιγκάι που δίνει νόημα στη ζωή τους και τους κάνει να ζουν εκατό χρόνια σε απόλυτα καλή φόρμα.
«Θέλεις να ζήσεις πολλά χρόνια; Φρόντισε να είσαι απασχολημένος. Το ικιγκάι είναι η τέχνη του να κάνεις τα πράγματα που σου δίνουν χαρά. Σοφό!»  New York Post «

Η ανακάλυψη του δικού σου ικιγκάι ίσως αποδειχθεί ένα από τα ωραιότερα ταξίδια της ζωής σου».  Forbes

«Ξεχάστε το χούγκα. Η ουσία βρίσκεται στο ικιγκάι».  The Times

«Το Ικιγκάι αποκωδικοποιεί τα απλά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια μακρά, ενδιαφέρουσα και εντέλει ευτυχισμένη ζωή. Η επιστημονική μελέτη συνδυάζεται εξαιρετικά με τις μαρτυρίες, σ’ ένα βιβλίο που δε θα μπορείτε να αφήσετε από τα χέρια σας. Τρυφερό, υπομονετικό, αγαθό, το Ικιγκάι είναι ένα απαλό νεύμα για να βρεις το δικό σου ταξίδι». New York Times

«Μας προτρέπει να απλοποιήσουμε τη ζωή μας επιλέγοντας τα πράγματα που μας δίνουν χαρά. Κατά τον ίδιο τρόπο που με το βιβλίο μου προσπάθησα να δώσω έμφαση στην αρχή πως πρέπει να διαλέγουμε τι θέλουμε να κρατήσουμε κι όχι τι θέλουμε να πετάξουμε, το Ικιγκάι αποδεικνύει πως το να μεγαλώνει κανείς είναι μια ευκαιρία για να συνεχίσει να είναι ενεργός, να συνεχίσει να χαμογελά, να συνεχίσει να δημιουργεί και να έρχεται σε επαφή με τους συνανθρώπους του».  Marie Kondo, συγγραφέας του Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη. 

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

«Ρωγμή του Θάρρους» από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο

Την Τετάρτη το απόγευμα, 13 Απριλίου 2022, στον όμορφο χώρο του παραλιακού καταστήματος – καφέ …

G-EZ117CQG76