UA-49499200-1

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου (1909-1990) «Η σονάτα του σεληνόφωτος», συνδυασμένος με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του μαέστρου Θοδωρή Λεμπέση, θα λάβει χώρα στη πλατεία της Χρυσαφίτισσας, στο Κάστρο Μονεμβασίας, την Κυριακή και Δευτέρα, 18 και 19 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:30. Το ρόλο της «Γυναίκας με τα Μαύρα» διαβάζει η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου με τη συνοδεία της Ορχήστρας Δωματίου.

Μια γυναίκα αναπολεί τη ζωή της μέσα από τις αναμνήσεις της. Την επισκέπτεται ένας φανταστικός νεαρός άντρας και ξεκινάει μια εξομολόγηση της ζωής που πέρασε. Μιας ζωής με στιγμές φωτεινές αλλά και σκοτεινές. Ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις και εικόνες. Ο άντρας δεν της απαντά ποτέ. Παραμένει σιωπηλός, όπως σιωπηλά παραμένουν όλα γύρω της πια.

Αυτό το βαθύτατα λυρικό και ερωτικό κείμενο παρουσιάζεται με τη μουσική του Θοδωρή Λεμπέση και την ερμηνεία της Ορχήστρας Δωματίου. Ένα κείμενο εμβληματικό της πρόθεσης του ποιητή να «ξανακάνει την ποίηση να βλέπεται και να ακούγεται…», όπως ο ίδιος έλεγε. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

Συντελεστές
Ερμηνεία: Όλια Λαζαρίδου
Μουσική σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Σολίστ: Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν), Δημήτρης Παπαγγελίδης (κλασική κιθάρα)
Συνοδεύει η Ορχήστρα Δωματίου Εγχόρδων Οργάνων : Στάθης Λασκαρίδης και Αγόρας Κλεόδωρος (βιολί 1), Βαγγέλης Ζαραλής και Μανώλης Ζαραφωνίτης (βιολί 2), Λεωνίδας Γρηγορόπουλος (βιόλα), Γιάννος Γιοβάνος (τσέλο), Γιώργος Ρούλος (μπάσο)

Για κράτηση θέσης πατήστε εδώ.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76