UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών στους Δήμους Ευρώτα και Μονεμβασίας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 27 και 42 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των  οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 27/2/2021 έως και την 20/4/2021, διέπραξαν συνολικά -3- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, τα οποία όπως προέκυψε τα χρησιμοποιούσαν για την τέλεση κλοπών, ενώ αυτά  βρέθηκαν και αποδόθηκαν, -4- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και επιχείρηση, καθώς και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπής οχήματος και οικίας, αντίστοιχα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και εργαλεία, η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -4.700- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης για την ταυτοποίηση των άγνωστων δραστών και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76