UA-49499200-1

Διακήρυξη εκμίσθωσης ακινήτου στο Κάστρο Μονεμβασίας

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΛΚΟΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ελκόμενου Χριστού Μονεμβασίας , ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΟΤΙ:

Εκτίθεται σε πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία με κριτήριο κατακύρωσης την υψηλότερη τιμή για την εκμίσθωση μια ανώγεια οικία, γνωστής ως οικίας της ΛΙΝΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ , αποτελουμένης από ημιυπόγεια καμάρα εμβαδού 20 μ2 περίπου και στο ανώγειο από δωμάτιο, εμβαδού 20 μ2 περίπου, κειμένης εντός της πόλεως του Κάστρου Μονεμβασίας του Δήμου Μονεμβασίας, μετά της αυλής της και του κήπου της, εκτεινομένου προς Βορράν της οικίας και μέχρις της οικίας Κων/νου Παϊσιου, κάτωθι του οποίου υπάρχει στέρνα, συνορευόμενο το όλο ακίνητο, δηλαδή ανώγεια οικία μετά του κήπου της, γύρωθεν με ιδιοκτησία Κων/νου Παίσιου προς βορράν, με ιδιοκτησίες Σταύρου Σκάγκου και Κων/νου Λεκάκη (πρώην ιδιοκτησίες κληρονόμων Νικολάου Στελλάκη) καθώς και Παναγιώτη Σαπουντζάκη προς ανατολάς και με δημοτικούς δρόμους προς δυτικά και νότια.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί ενώπιον της Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ελκόμενου Χριστού Μονεμβασίας, που συγκροτήθηκε με την αριθ. 3/14-4-2021 απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του άνω Ιερού Ναού και εγκρίθηκε με την αριθ. 4/3/28-05-2021 απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης , στο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας που στεγάζεται στο υπόγειο του Ιερού Ναού του Αγίου Λεοντίου στην Γέφυρα Μονεμβασίας  στις 27-06-2021 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 πμ έως 11:30μμ . Εάν αποβεί άκαρπη, θα επαναληφθεί την  Τετάρτη 7 Ιουλίου  2021, στον ίδιο τόπο και από ώρα 10:30πμ έως 11:30πμ .

Ως ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς για το  μηνιαίο  μίσθωμα ορίζεται το ποσό των 485,00 ευρώ. Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι για δέκα έτη  (10) , με δικαίωμα παράτασης για πέντε (5) ακόμη έτη. Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία, μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών που αναφέρονται αναλυτικά στη διακήρυξη, οφείλει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας ως εγγύηση συμμετοχής, το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00), είτε σε τραπεζική επιταγή σε διαταγή του Ιερού Ναού Ελκόμενου Χριστού, που θα έχει εκδοθεί από τράπεζα που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, είτε σε εγγυητική επιστολή τραπέζης, με ισχύ έξι (6) μηνών από της λήξεως της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.

Το ακίνητο δύναται να χρησιμοποιηθεί για κατοικία ή ενοικιαζόμενη κατοικία .

Τα έξοδα της δημοπράτησης βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη.

Μονεμβασία 8 Ιουνίου 2021

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Πρωτοπρεσβύτερος  Κωνσταντίνος Κρυπωτός

G-EZ117CQG76