UA-49499200-1

Ριζικά αντίθετοι οι Ξενοδόχοι Κορινθίας στην επιβολή «Τέλους Διανυκτέρευσης»

30.7.2014_Καθ' οδόν για ΦΕΚ το νέο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

Την έντονη αντίθεσή τους εκφράζουν οι Ξενοδόχοι του Ν. Κορινθίας, στο ενδεχόμενο επιβολής «Τέλους Διανυκτέρευσης» στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.

Με επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Παππάς, επισημαίνεται ότι τέτοιου είδους τακτικές επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον Ελληνικό Τουρισμό, ενώ παράλληλα τονίζεται η αναγκαιότητα να γίνει κατανοητό ότι ο τουρισμός αποτελεί το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν, το οποίο με καθορισμένους στόχους και ενέργειες, μπορεί να λειτουργήσει ως το μέσον για την έξοδο από την κρίση.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του Συλλόγου:

«Σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ακούγεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα το ενδεχόμενο επιβολής ενός ακόμα φόρου, ως «Τέλος Διανυκτέρευσης» στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, το οποίο θα ανέρχεται σε ένα ευρώ ανά αστέρι ανά διανυκτέρευση.

Σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος, για ακόμη μια φορά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις και τακτικές, επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον Ελληνικό Τουρισμό, πλήττοντας έτσι καίρια την ανταγωνιστικότητα του, ενώ παράλληλα συντηρείται ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και επιχειρηματικής ανασφάλειας.

Το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, από την πρώτη στιγμή όπως και άλλες παραγωγικές δυνάμεις στη χώρα, υπομένουν και δίνουν άνιση μάχη καθημερινής επιβίωσης, με φόρους και νόμους που ξεπηδούν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Το οικονομικό επιτελείο πρέπει να πάψει να στοχοποιεί εκ νέου τον τουριστικό τομέα ως εύκολο θύμα για νέες πρόσθετες επιβαρύνσεις και φοροεισπρακτικά μέτρα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία συζήτησης ή ανάλυσης, επί της συγκεκριμένης πρότασης για την επιβολή ειδικού τέλους διανυκτερεύσεων ή οποιασδόποτε άλλης μορφής νέα επιβάρυνση, στις επιχειρήσεις ή στους πελάτες μας, όταν παράλληλα υπάρχει μια παντελώς ανεξέλεγκτη και ανθούσα παρα-αγορά καταλυμάτων ιδιωτών, που τελεί υπό φορολογικό και λειτουργικό “απυρόβλητο”.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο τουρισμός αποτελεί το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν που διαθέτει η πατρίδα μας, που με καθορισμένους στόχους και ενέργειες κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει ως το μέσον για την έξοδο από την κρίση».

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76