UA-49499200-1

Η Μονή της Πάτμου στο Google Art Project

13.2.2015_Η Μονή της Πάτμου στo Google Art Project

Τρομακτική λεπτομέρεια, απίστευτη ευκρίνεια και πανέμορφες εικόνες είναι το τρίπτυχο της μοναδικής ενέργειας, του παγκόσμιου κολοσσού του διαδικτύου, της γνωστής σε όλους Google, που μέσω του Street View και του Google Art Project, κατάφερε να «χωρέσει» στους υπολογιστές μας ολόκληρη τη Μονή της Πάτμου και τα σπάνια κειμήλιά της.

Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοπορία, αφού η Μονή της “Αποκάλυψης” είναι το πρώτο μοναστήρι από ολόκληρο τον κόσμο, που «χαρτογραφήθηκε» ψηφιακά από τους τεχνικούς της Google, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η περιήγηση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, οπουδήποτε στον κόσμο, με λεπτομέρεια «καρφίτσας».

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως οι επισκέπτες του Google Art Project μπορούν να δουν και σημεία, που δεν είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες όπως για παράδειγμα η βιβλιοθήκη της Μονής, μια από τις σημαντικότερες σε ολόκληρο τον κόσμο.ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ

Ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μουσεία στη χώρα μας, φιλοξενείται στη Μονή της Πάτμου, με ιδιαίτερα αξιόλογα εκθέματα. Ανάμεσα τους, ο Ιησούς του Ελ Γκρέκο, μνημειακό Άγιο Ποτήριο ( Βενετία 16ος αι.) με το οποίο κατά την επανάσταση του 1821, ο Πάτμιος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόφιλος Παγκώστας, τέλεσε “Θεία Λειτουργία” στη ναυαρχίδα των Ψαριανών και κοινώνησε τα πληρώματα πριν από τη νικηφόρο για τους Έλληνες ναυμαχία του Γυαλιού.

Αυτά και φυσικά όλα τα εκθέματα, βρίσκονται πλέον στην διάθεση των επισκεπτών, που μπορούν να τα θαυμάσουν από την οθόνη του υπολογιστή τους σε ανάλυση και λεπτομέρεια που ίσως ξεπερνά ακόμη και τη φυσική επίσκεψη.

Όσοι, λοιπόν, θέλατε να θαυμάσετε όλες τις ομορφιές και τους θησαυρούς της Μονής της Πάτμου και δεν είχατε μέχρι τώρα την ευκαιρία, πατήστε ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυανατότητα περιήγησης σε όλα τα επίπεδα της Μονής, όπως:

  • Η τραπεζαρία όπου γευματίζουν καθημερινά οι μοναχοί
  • Το Μουσείο της Μονής και στο βάθος ο Χριστός του Ελ Γκρέκο. Στον καθρέφτη το ρομπότ της Google φωτογραφίζει τον… εαυτό του
  • Η είσοδος του καστρομονάστηρου. Η λεπτομέρεια που μπορεί να δει κάποιος είναι απίστευτη
  • Η τραπεζαρία 
  • Η είσοδος του Ναού του Αγίου Ιωάννη
  • Τα γνωστά σε όλο τον κόσμο για τις καμάρες τους προπύλαια του Ναού
  • Το μουσείο
  • Η βιβλιοθήκη της Μονής Πάτμου. Μια από τις σημαντικότερες στον κόσμο

 

 

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76