UA-49499200-1

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στην Καλαμάτα για την Σιδηροδρομική γραμμή «Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα»

5.4.2016_Ενδιαφέρουσα ημερίδα στην Καλαμάτα για την Σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2016, στο Ξενοδοχείο REX στην Καλαμάτα, η παρουσίαση της μελέτης «Σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα», με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γεωργίου Δέδε, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, μελών Δημοτικών και Περιφερικών Συμβουλίων, Βουλευτών και πλήθος πολιτών. Στόχος της παρουσίασης ήταν η πληρέστερη ενημέρωση των αιρετών και των πολιτών, σχετικά με την μελέτη αλλά και με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η υλοποίηση του έργου.

5.4.2016_Ενδιαφέρουσα ημερίδα στην Καλαμάτα για την Σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα_1

Ο Γενικός  Γραμματέας Υποδομών κ. Δέδες, μίλησε για τον επανασχεδιασμό που προχωρά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, στον τομέα των υποδομών και των μεταφορών, τονίζοντας πως όταν αυτός ολοκληρωθεί, θα έχει πολλαπλασιαστικά και άμεσα αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες. Αναφέρθηκε στις παθογένειες του παρελθόντος, που αποδείχθηκαν τροχοπέδη για τα έργα που υλοποιήθηκαν στη χώρα και τα εμπόδισαν, να είναι παραγωγικά και ανταποδοτικά. Τέλος τόνισε την προσπάθεια που γίνεται να ενταχθούν τα έργα που αφορούν υποδομές και μεταφορές, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ποσοστό συμμετοχής της οποίας έφτασε, από 20% στο 50%, αλλά και στο πακέτο Γιουνκέρ.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιος Βούρδας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αλλαγή στρατηγικής που επιχειρείται, σε σχέση με το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η μελέτη «Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα- Πύργος –Καλαμάτα», καθώς και η ένταξή της σε χρηματοδοτικά εργαλεία. «Ο σιδηρόδρομος είναι οικολογικό και οικονομικό μέσο, τόσο για τουριστικές όσο και για εμπορικές μεταφορές.  Ο σιδηρόδρομος μπαίνει ενεργά στην λογική των συνδυασμένων μεταφορών και μπορεί και οφείλει να παίξει τον πραγματικό του ρόλο. Συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι και οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τόνοσε ο κ. Βούρδας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, Δημήτριος Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, στον χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του σιδηρόδρομου, σαν μέσο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, υπενθύμισε την μεγάλη ευθύνη που έχουν οι Αιρετοί στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα. «Η δράση μας πρέπει να είναι ενωτική και με συνεργασίες να δίνουμε  λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας μας, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για διασπάσεις γκρίνιες και μιζέριες», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76