UA-49499200-1

Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής στη Μάνη

27.6.2016_Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής στη Μάνη

Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Μάνης, πλέον του 18%, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες υγείας, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο μέρος, το οποίο υπερβαίνει το 40%, εκφράζει τη θέση ότι έχει οικονομικά εμπόδια για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Τα φαινόμενα αυτά είναι πλέον έντονα στους χρονίως πάσχοντες, τους ηλικιωμένους, σε αυτούς οι οποίοι ευρίσκονται στις χαμηλές βαθμίδες της κοινωνικής κλιμάκωσης και βεβαίως, σε όσους έχουν απωλέσει de jure την ασφαλιστική κάλυψη, οι οποίοι ανέρχονται σε ποσοστό άνω του 25% ή/και ακόμη περισσότερο, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης του ασφαλιστικού δικαιώματος (de jure και de facto), οι οποίοι προσεγγίζουν περίπου το 30% του πληθυσμού ευθύνης του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Με βάση τα ανωτέρω, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ανανεώνει το ραντεβού και δηλώνει εκ νέου υπερήφανος διοργανωτής της έκτης κατά σειρά Εκδήλωσης “ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ” στη Μάνη, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πρόληψη».

«Η μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, υποδηλώνει την αδιαφιλονίκητη αναγνώριση της προσφοράς κατά τις εργασίες της εκδήλωσης, παρά τη δυσανάλογα σύντομη διάρκειά της», αναφέρει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, επισημαίνοντας ότι  «κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας με σκοπό τη δωρεάν παροχή ιατρικών εξετάσεων – συμβουλών, σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης και φροντίδας».

Οι ειδικότητες των ιατρών είναι: Καρδιολογία, Παιδιατρική, Πνευμονολογία, Ορθοπαιδική, Διαβητολογία, Γενική Χειρουργική, Αγγειοχειρουργική, Γυναικολογία, Γαστρεντερολογία, Χειρουργική Μαστού, Ουρολογία, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Ογκολογία, Παθολογία και Γενική Ιατρική.

Προσκαλούνται λοιπόν οι πολίτες της Μάνης να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 και από ώρα 08:00 – 15:00.

Τέλος ο κ. Μαριόλης, «με αίσθημα μανιάτικης αλληλεγγύης» όπως τονίζει, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η έκταση και η ένταση της κρίσης, απαιτεί ένα νέο “παράδειγμα” και άλλες εναλλακτικές πρωτοβουλίες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

 

 

 

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76