UA-49499200-1

Διακινούσαν σπορέλαια ως παρθένο ελαιόλαδο

23.1.2015_Διακινούσαν σπορέλαια ως παρθένο ελαιόλαδο

Άμεση ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων μη κανονικών και νοθευμένων ελαιολάδων από την εσωτερική αγορά, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από τις εταιρείες που τα διακινούν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση ως παρθένου λακωνικού ελαιολάδου συσκευασμένων σπορελαίων, με περιεχόμενη ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη και σε συσκευασίες με τις ενδείξεις:

  • Εμπορική Επωνυμία «Λακωνία» και ένδειξη «Λακωνία ΕΠΕ», 5ο χλμ Γυθείου-Μονεμβασίας

23.1.2015_Διακινούσαν σπορέλαια ως παρθένο ελαιόλαδο_1

Εμπορική Επωνυμία «Μάνη Λακωνία» και τις ενδείξεις «Βεργόπουλος Γ. Κωνσταντίνος», Μάνη Λακωνίας

23.1.2015_Διακινούσαν σπορέλαια ως παρθένο ελαιόλαδο_2

  • Εμπορική Επωνυμία «Μάνη Λακωνίας» και τις ενδείξεις «Ελαιουργία Λακωνίας ΑΕ», 20ο χλμ Σπάρτης-Γυθείου, Κροκεές Λακωνίας

23.1.2015_Διακινούσαν σπορέλαια ως παρθένο ελαιόλαδο_3

Τα συγκεκριμένα σπορέλαια διακινούνται από τις εταιρίες «ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ», με έδρα το 4ο χλμ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ και «ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ», με έδρα το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ, οδός Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 16, ενώ διατίθεντο από την εταιρεία «ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ», με έδρα τις ΜΟΥΡΙΕΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας από την πλευρά του βεβαιώνει πως δεν υπάρχουν στα μητρώα του και στο ΓΕΜΗ, Λακωνικές επιχειρήσεις με τα ανωτέρω στοιχεία και θα απαιτήσει από τους αρμόδιους φορείς, τη διεξαγωγή έρευνας και την τιμωρία των υπαίτιων της δυσφήμησης του άριστου λακωνικού ελαιολάδου.

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76