UA-49499200-1

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στους Μολάους

7.9.2016_Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στους Μολάους

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε χθες το βράδυ την περιοχή των Μολάων.

Από την ισχυρή νεροποντή, ανέβηκε η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασίας, μετατρέποντάς την σε ορμητικό χείμαρο, κατεβάζοντας μεγάλες ποσότητες νερών στο κάμπο των Μολάων.

Τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς και επλήγησαν, κυρίως η Δημοτική Κοινότητα Μολάων και η Τοπική Κοινότητα Πακίων.

7.9.2016_Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στους Μολάους_1

Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

Στα σημεία όπου δημιουργήθηκαν πρόβλημα, έσπευσαν άμεσα συνεργεία του Δήμου Μονεμβασίας, σε μια προσπάθεια άμεσης αποκατάσης των βλαβών, ενώ αντίστοιχα κλιμάκια του Δήμου ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί.

7.9.2016_Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στους Μολάους_2 7.9.2016_Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στους Μολάους_3

Όπως δήλωσε στο monemvasianews.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, συνέπεια των μεγάλων ποσοτήτων νερού, έκλεισε προσωρινά το βράδυ η εθνική οδός, καθώς επίσης και ο δρόμος που οδηγεί στον Ασωπό στο ύψος του 5×5, λόγω των φερτών υλικών που συσσωρεύθηκαν εκεί. Ήδη τη στιγμή αυτή οι οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές.

Επίσης όπως μας ανέφερε, κινδύνεψαν οι οδηγοί δύο οχημάτων τα αυτοκίνητα των οποίων παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, χωρίς ευτυχώς να πάθουν τίποτα, ενώ πλημμύρισαν δύο (2) οικίες στην πόλη των Μολάων.

7.9.2016_Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στους Μολάους_6 7.9.2016_Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στους Μολάους_7

Τέλος σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το πλακόστρωτο του δρόμου που οδηγεί στην Αγία Παρασκευή, στην περιοχή του Λάρνακα, καθώς επίσης και τμήματα του αγροτικού δικτύου.

Ο κ. Κοντοσταθάκος θεωρεί άμεση την κινητοποίηση του Δήμου, ο οποίος διέθεσε τον εξοπλισμό του προς αποκατάσταση των ζημιών.

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πακίων κ. Μιχάλης Καρούνης, δήλωσε ότι τα προβλήματα εντοπίζονται στον δρόμο Πακίων – Ελιάς, ο οποίος έκλεισε λόγω κατολισθήσεων. Ήδη η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στον συγκεκριμένο δρόμο, έπειτα από την γρήγορη κινητοποίηση των μηχανημάτων του Δήμου.

7.9.2016_Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στους Μολάους_5

Ο κ. Καρούνης θεωρεί ότι σημαντικές θα είναι οι καταστροφές στην αγροτική οδοποιία, όμως στη παρούσα φάση δεν μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος αυτής.

Τέλος μας ανέφερε ότι η κινητοποίηση του Δήμου υπήρξε άμεση, συνέπεια της οποίας υπήρξε η ταχύτατη αποκατάσταση των σημαντικών ζημιών.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, επισήμανε στο monemvasianews.gr ότι η ζημιές εστιάζονται στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο ύδρευσης σε ορισμένες περιοχές και στην περιοχή του Λάρνακα.

7.9.2016_Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στους Μολάους_4

Τόνισε την άμεση κινητοποίηση του Δήμου προς αποκατάσταση των ζημιών, πολλές από τις οποίες ολοκληρώθηκαν ενώ άλλες, κυρίως σε θέματα ύδρευσης, ευρίσκονται σε φάση αποκατάστασης.

Τέλος αναφέρθηκε στο αγροτικό δίκτυο, για το οποίο τόνισε ότι θα γίνει αναλυτική καταγραφή των καταστροφών που έχει υποστεί, ενώ επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, για την επίλυση και διευθέτηση των προβλημάτων.

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Καρούνης, facebook.com/Κωστας Μαυρομιχαλης

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76