UA-49499200-1

Το monemvasianews.gr επισκέφθηκαν μαθητές του Λυκείου Μονεμβασίας

Επίσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης στο monemvasianews.gr πραγματοποίησαν μαθητές της Β’ Λυκείου Μονεμβασίας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Ματίνα Τζερεφού και Δημήτρη θεοδωρακάκο.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας στο οποίο υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο που αφορά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές ασχολήθηκαν για ένα περίπου τρίμηνο με τα ΜΜΕ γενικά και τις εφημερίδες ιδιαίτερα, καθώς και με τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτά τα τελευταία χρόνια.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο έκδοσης Γιώργο Βουνελάκη για τον τρόπο λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης, αλλά και για όλα εκείνα που πρέπει να προσέχει κανείς σε μια προσπάθεια αντικειμενικής πληροφόρησης.

Επίσης έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, ενημερώνοντας αρχικά για την εφημερίδα «Η Φωνή της Μονεμβασίας» η οποία ξεκίνησε σε έντυπη μορφή το 1962 και έκλεισε τον κύκλο της το 2010, διανύοντας μια πορεία 49 ετών και 509 φύλλων. Το 2014 άνοιξε ένας δεύτερος κύκλος αυτός της ηλεκτρονικής έκδοσης με το διακριτικό τίτλο «Monemvasianews.gr», ο οποίος κλείνει αισίως 10 χρόνια ζωής και περίπου 7800 δημοσιεύσεις άρθρων.

Ιδιαίτερη εντύπωση από τη όλη συζήτηση μας προκάλεσε η υπεύθυνη και ώριμη στάση των παιδιών στο πως πρέπει κανείς να δέχεται και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που καθημερινά δέχεται, αλλά και τον τρόπο με το οποίο πρέπει ο κάθε πολίτης να προσεγγίζει τα γεγονότα.

Το monemvasianews.gr ευχαριστεί τους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση, από την οποία φάνηκε η δυναμική και ο λογικός τρόπος σκέψης που διακατέχει τους νέους ανθρώπους αλλά και το σημαντικό έργο που επιτελείται σε κάθε σχολική κοινότητα.

Check Also

Μονεμβασία: Φωτιά στην περιοχή Αγίου Στεφάνου – Κινδύνευσαν δύο κατοικίες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή …

G-EZ117CQG76